Nederland, Amsterdam, 21-04-2016Dans in school (educatieve dienst van het Internationaal Danstheater) voert een particitpatieproject uit. Een aantal senioren danst salsa
Nederland, Amsterdam, 21-04-2016Dans in school (educatieve dienst van het Internationaal Danstheater) voert een particitpatieproject uit. Een aantal senioren danst salsa Foto: Hans Hordijk fotografie - Barendrecht The Netherlands

Ouderen klaargestoomd voor dansvoorstelling

Kunst en cultuur 320 keer gelezen

VEGHEL | In vier maanden tijd klaargestoomd worden voor een dansvoorstelling in theater De Blauwe Kei. Het is mogelijk voor veertig ouderen in het kader van het Gouden Dans project. Iedere 65-plusser kan meedoen, ook mensen die nog nooit gedanst hebben of die minder vlot ter been zijn. De repetities starten op woensdag 16 oktober. De voorstelling, Kom Dans Met Mij De Danzon, is op zondag 9 februari te zien in de Podiumzaal van De Blauwe Kei in Veghel.

Gouden Dans, theater De Blauwe Kei en Phoenix Cultuur zijn een samenwerking aangegaan voor dit maatschappelijke project met ONS Welzijn, Brabantzorg, de Zonnebloem en Stichting Met Je Hart. Bewegen, eenzaamheid op afstand houden en nieuwe vrienden maken. Dat is het idee achter het project. In vijftien repetities werken de ouderen onder leiding van een choreograaf toe naar een eindvoorstelling. De voorstelling is gebaseerd op de Cubaanse danzon: een ritmische dans op aansprekende Zuid-Amerikaanse muziek. "De danzon is het uitgangspunt", vertelt choreograaf Ireen Curvers. "Daar beginnen we mee, maar daarna ga ik met de deelnemers in gesprek. Wat is hun achtergrond, van welke muziek houden ze? Daar laat ik me door inspireren. Voor elke groep maak ik een nieuwe voorstelling."

De repetities van Gouden Dans starten op woensdag 16 oktober en zijn vier maanden lang iedere woensdag (eerste groep van 10.30 uur tot 12.00 uur, tweede groep van 12.45 uur tot 14.15 uur) in de dansstudio's van Phoenix Cultuur op de Noordkade.

Kosten voor deelname aan het Gouden Dans project zijn 35 euro. Voor meer informatie of aanmelden kan men vanaf 30 september terecht bij Esther de Bie van ONS Welzijn via esther.debie@ons-welzijn.nl of 06-14342433.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant