Lars van Berkel.
Lars van Berkel.

Nog geen titel voor Lars van Berkel na tegenslag

Sport 345 keer gelezen

VEGHEL | Lars van Berkel van het Husqvarna SKS Racing NL team heeft door tegenslag de Nederlandse titel in de 500 klasse nog niet kunnen pakken. De Veghelse motorcrosser sprong in de eerste manche zijn wiel kapot en moest daardoor noodgedwongen de wedstrijd verlaten. In de tweede manche revancheerde hij zich door de manche winnend af te sluiten.

De crosser uit Veghel pakte in de eerste manche een goede start en kon als tweede aan de wedstrijd beginnen. Gelijk begon hij de druk op te voeren bij de leider en toen deze in de fout ging, nam Lars de leiding in de wedstrijd over. Met een straf tempo bouwde hij een voorsprong op maar door een valpartij van een andere rijder werd de wedstrijd afgevlagd en moest er een herstart aan te pas komen. ''Ik sprong op een bult te ver en hierdoor sprong ik mijn wiel kapot. Ik heb de manche proberen uit te rijden maar helaas lukte dit niet waardoor ik de wedstrijd heb moeten verlaten,'' vertelt Lars.

Ten val
Uitermate gemotiveerd ging hij in de tweede manche van start. Hij zat gelijk achter de kopman en begon in te lopen. Met een mooie inhaalmanoeuvre nam hij de leiding over en toen de tweede man ten val kwam, had hij gelijk een gaatje. Lars reed de wedstrijd onbedreigd uit en pakte het volle aantal punten. Door de tegenslag in de eerste manche moet de Veghelaar tot in St. Isidorushoeve wachten om de titel te kunnen pakken.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant