Romijn Conen kreeg na een voorstelling op weg naar huis uit het niets een herseninfarct. Zijn vrouw Nanna zat ernaast.
Romijn Conen kreeg na een voorstelling op weg naar huis uit het niets een herseninfarct. Zijn vrouw Nanna zat ernaast. Foto: Alex Schroder
Veghelse Toneel Publieksprijs

Een verhaal over verwoesting, hoop én liefde

Kunst en cultuur 458 keer gelezen

VEGHEL | Romijn Conen en Nanna Tieman vertellen in de voorstelling Breeknacht over hoe het is als je leven volledig overhoop gehaald wordt. Breeknacht is een verhaal over verwoesting, maar ook over hoop. En bovenal een vertelling over de liefde. Theater De Blauwe Kei presenteert Breeknacht in de NPF-toren, een bijzondere locatie op CHV Noordkade. De voorstellingen van vrijdag 4 oktober en zaterdag 5 oktober zijn uitverkocht. Voor de voorstelling van donderdag 3 oktober om 19.00 uur zijn nog voldoende kaarten.

Romijn Conen is onder meer bekend van de Amstel-reclames, de films Liever Verliefd en Zusje en de tv-serie Flikken Maastricht. Schrijver, regisseur en actrice Nanna Tieman is zijn vrouw.
Romijn en Nanna hebben samen een succesvol theatergezelschap als in september 2015 het noodlot toeslaat. Na het spelen van hun voorstelling Feest krijgt Romijn achter het stuur op weg naar huis vanuit het niets een herseninfarct. Nanna zit ernaast en kan niet meer doen dan de hulpdiensten bellen.

Van het ene op het andere moment stort het leven van Romijn, maar ook dat van Nanna, volledig in. Een lange weg van revalidatie, vechten, vallen en opstaan, volgt.

Ademloos
Omdat het bloed kruipt waar het niet gaan kan, maakte Nanna er een voorstelling over: Breeknacht. Vanuit haar persoonlijke perspectief, dat van partner en mantelzorger. Over het leven voor en het leven na die afschuwelijke zwarte septembernacht.
Breeknacht is een indringend waargebeurd verhaal over zware tegenslag, kracht, moed en hoop, maar vooral en uiteindelijk een verhaal over hun liefde die (bijna) alles overwint.
Tijdens de Afasieconferentie 2018 presenteerden Conen en Tieman hun voorstelling Breeknacht. Het maakte een enorme indruk. "Ademloos heb ik geluisterd naar het verhaal van Romijn en Nanna en ik werd diep geraakt", aldus een bezoeker van de conferentie.

Veghelse Toneel Publieksprijs
Breeknacht is genomineerd! Theater De Blauwe Kei reikt in samenwerking met de Stadskrant Veghel ieder jaar een publieksprijs uit voor de beste toneelvoorstelling van het seizoen: De Veghelse Toneel Publieksprijs.

De bezoekers van alle toneelvoorstellingen in De Blauwe Kei kunnen de meest aansprekende toneelvoorstelling van het seizoen kiezen door te stemmen. Aan het einde van het theaterseizoen wordt bekend gemaakt welke toneelvoorstelling heeft gewonnen.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant