Korfrakkers nog zonder zege, SCMH pakt volle winst

Korfrakkers pakt puntje, SCMH wint op Spoorzicht met 9-3

Sport 340 keer gelezen

ERP, zaterdag 28 september. ODC uit Ommel kwam op bezoek. Vorig seizoen is dit team binnengekomen in de topklasse en heeft zich, mede door hun drive, kunnen handhaven. Voor De Korfrakkers was het de derde competitiewedstrijd in de nieuwe samenstelling. Het seizoen verloopt qua resultaat niet zoals we graag willen, maar zoals de coach al aangaf, is er geen reden voor paniek of onrust.

Tegen ODC was voor De Korfrakkers duidelijk hoe ze zich verdedigend op moesten stellen. Het eerste doelpunt viel in de eerste minuut uit een vrije worp. De gelijkmaker kwam snel, maar ODC kon toch uitlopen omdat ze de kansjes afmaakten. Een aanpassing op verdedigend vlak liet de wedstrijd wel kantelen. Aanvallend kwam ODC er minder uit en de ruststand werd door een Erps doelpunt in de laatste seconde 4-6. Aanvallend was De Korfrakkers gelijkwaardig en verdedigend werd de tweede helft amper iets weggegeven. Helaas werden de mooi aanvallen niet afgerond met een doelpunt; een beloning die qua spel terecht zou zijn. Op een stand van 7-10 kwam de beloning en werd er drie keer achter elkaar gescoord uit goed uitgevoerde, snelle aanvallen en de stand werd teruggebracht naar een gelijke stand: 10-10. Heel jammer dat de doelpunten in de eerste helft niet vielen, want nu was het net te laat. Een afstandsschot net voor tijd was de nekslag voor De Korfrakkers. De eindstand werd 10-11; heel jammer dat de punten voor ODC waren. Het resultaat was nog niet top, maar het spel van deze wedstrijd biedt veel perspectief.

Fikse zege op NDZW brengt 9-3 winst voor SCMH

De regen op deze natte zondag weerhield SCMH er niet van om als een paar fanatiekelingen de wedstrijd te gaan beginnen. De eerste aanval was lang met veel kansen en werd afgesloten met een verdiende strafworp die er mooi in werd ingelegd door Kristie. Ook de tweede aanval van SCMH mondde uit in een mooi doelpunt van Sara waardoor we al vroeg in de wedstrijd voor stonden met 2-0. Na een klein kwartiertje spelen wist NDZW ook een doelpunt te maken, maar vrijwel direct daarna gooide Bente raak met een mooi afstandsschot de 5-1 ruststand op het scorebord. Na de rust werd het vrij snel 7-1 en was het over met NDWZ. De wedstrijd eindigde met 9-3. Een trots SCMH kon met winst de warme douche opzoeken.