Blauw Geel verloor bij Westlandia met 2-0
Blauw Geel verloor bij Westlandia met 2-0 Foto: Gerard Beekmans

Aanvallende onmacht van Blauw Geel'38/Jumbo bij Westlandia

Sport 743 keer gelezen

NAALDWIJK – Je kan niet stellen dat trainer Niels van Casteren geen aandacht besteed aan het scoringsvacuüm bij zijn team. Blauw Geel'38/Jumbo verscheen in Naaldwijk met een bijna totaal nieuwe voorhoede. Koen van der Zanden en Ben van den Nieuwenhof verdwenen naar de bank waar aanvaller Jeroen van Schoonhoven een basisplek kreeg en Niels Wouters zijn debuut mocht maken. Helpen deed het niet en noteerde Blauw Geel'38 binnen acht dagen de tweede nederlaag. De Veghelaren komen maar moeilijk tot scoren de laatste weken ondanks dat de mogelijkheden zich wel degelijk voordeden.

Blauw Geel'38 begon op het kunstgras van Westlandia met een uithaal van 25 meter die maar net naast vloog. Westlandia pakte de wedstrijd op vanaf de aftrap waar na zeven minuten een schot voor langs het doel van Vos achter verdween. Binnen kwartier kreeg Blauw Geel'38 al een tegenvaller te verwerken na het uitvallen van Zain Moghal. De vervanging kwam met Martijn van Kessel die na geruime tijd weer eens aan spelen toekwam. Zijn inbreng was belangrijk omdat de Vorstenbosscher een bal van de doellijn kopte. Het meeste balbezit was in die fase voor Westlandia de beste mogelijkheden voor de ploeg uit Veghel. In de 34e minuut kwam toch de 1-0 voorsprong voor Westlandia. Een vrije trap werd in de zestien gebracht en achter Vos gekopt. Trainer Niels van Casteren: "In de eerste helft twee kansen gehad waar hun wel scoorde terwijl de wedstrijd in evenwicht was."

Omschakeling
Na rust kwam Danny Verbakel in de 50e minuut één op één met de doelman van Westlandia, maar de scherpte ontbrak bij de man uit Eerde. Van Casteren: "Dit was een cruciaal moment en besliste de wedstrijd. Als Danny die maakt gaat de wedstrijd anders lopen. Helaas gebeurde dat niet. Dan maken ze daarna 2-0 en is het klaar" De corner die volgde leverde niets op. Erik van Loon kwam na rust in het team voor Mustafa Guler die in de kleedkamer achter bleef. Blauw Geel'38 probeerde wat druk te zetten of met schoten van afstand van Van Schoonoven en Van Kessel, maar het rendement bleef uit. Niels Wouters werd in de 65e minuut vervangen door Koen van der Zanden. De genadeklap voor Blauw Geel'38 viel acht minuten voor tijd. Uit de omschakeling kwam Westlandia op 2-0 en noteerde de eerste overwinning van het seizoen. Pijnlijk voor de Veghelaren dat dit tegen Blauw Geel'38 gebeurde. Binnen acht dagen noteert trainer Niels van Casteren zijn tweede nederlaag die de uitstekende start steeds wat fletser maakt.

Opstelling: Ralph Vos, Sjaak Egmond, Tim Rerimassie, Tom Dekkers, Zain Moghal (14. Martijn van Kessel), Mark Dobbelsteen, Mustafa Guler (46. Erik van Loon), Sander Egmond, Danny Verbakel, Jeroen van Schoonhoven, Niels Wouters (65. Koen van der Zanden).