De officiële opening van Veghel on Ice is op vrijdag 6 december.
De officiële opening van Veghel on Ice is op vrijdag 6 december.

Veghel on Ice kent een paar wijzigingen, tent blijft op de Markt

Overige sport 2.565 keer gelezen

VEGHEL | De ijsbaan wordt 180 graden gedraaid, De Lambertuskerk is beter zichtbaar en de vaste curlingavonden verdwijnen van de agenda en maken plaats voor de Veghelse kampioenschappen curling. Dat zijn eigenlijk de grootste veranderingen aan Veghel on Ice. "Aan een succesvol evenement moet je niet te veel sleutelen", aldus Domien Brus en Francesca Verwegen namens Rotary Club Meierijstad. De serviceclub neemt de organisatie van het evenement op de Markt in Veghel weer voor haar rekening.

De officiële opening van Veghel on Ice is op vrijdag 6 december. Op zondag 5 januari wordt 's avonds begonnen met afbreken. Dat de Rotary heeft besloten om Veghel on Ice in stand te houden, moet wel goed vallen bij de Veghelse bevolking. "We hebben vaak gehoord dat we absoluut terug moeten komen. Veghel on Ice is een begrip geworden", vindt Francesca. Daarom worden er niet veel veranderingen doorgevoerd. Domien vult aan: "De ijsbaan wordt 180 graden gedraaid. De schaatsen worden nu gehuurd aan de kant van Het Raadhuis. Dat is voor ons logistiek makkelijker. Verder maken we de helft van het dak transparant. De Lambertuskerk is zodoende zichtbaar vanaf de ijsbaan. Je kan dus schaatsen met uitzicht op de kerk."

Veghelse Kampioenschappen
De curlingavonden waren vorig jaar niet zo'n succes. De aanmeldingen vielen wat tegen. Francesca: "Daarom lanceren we de Veghelse Kampioenschappen curling. Op drie avonden gaan teams van vier spelers de strijd met elkaar aan. Op een aparte finaleavond wordt bekend welk team er met de eindoverwinning vandoor gaat. Het inschrijfgeld is 125 euro per team." Doordat de vaste curlingavonden verdwijnen, blijft de ijsbaan open tot 21.00 uur. Tijdens de curlingcompetitie of bedrijfsfeesten kan er niet geschaatst worden. Check de website van Veghel on Ice voor de agenda.

Gratis
Ook tijdens de vijfde editie van Veghel on Ice is het doel om de jeugd van Meierijstad te enthousiasmeren voor het schaatsen en op een leuke manier gezond te laten bewegen. Basisscholen kunnen weer gratis gebruik maken van de schaatsbaan. "Wij faciliteren de ijsbaan. De school zorgt zelf voor de begeleiding."
In totaal zijn er 36 schaatsblokken van 1.45 uur beschikbaar voor het schoolschaatsen. Scholen uit Veghel en Sint-Oedenrode kunnen hier gebruik van maken. Schijndel heeft een eigen ijsbaan.
Een winstoogmerk heeft Veghel on Ice niet. Alle opbrengsten worden in de schaatsbaan gestoken of gaan naar een goed doel. De samenwerking met Veghel Centrum moet zorgen voor meer reuring in het dorp. De activiteiten worden op elkaar afgestemd zodat er van alles te doen is. Ook met de horeca wordt nauw samengewerkt.

Watertappunt
De gemeente Meierijstad kwam de Rotary tegemoet met een watertappunt. Domien legt uit dat dat veel tijd en moeite scheelt. "De ijsmeesters kunnen zo de baan beter prepareren. Dat doen ze iedere dag wanneer de ijsbaan dicht is. Het watertappunt komt dichtbij de ijsbaan. Dat maakt het werk van de ijsmeesters een stuk gemakkelijker."

Meer info op www.veghelonice.nl. Inschrijven voor het curlingtoernooi kan via: info@hartvanveghel.nl. Een kaartje voor de ijsbaan kost zes euro. Tussen 18.00 uur en 21.00 uur kan er voor vier euro geschaatst worden. Tickets kunnen via www.veghelonice.nl of aan de bar bij 't Hart van Veghel worden gekocht. De organisatie zoekt nog vrijwilligers. Interesse? Mail naar: vrijwilliger@veghelonice.nl.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant