Afbeelding
Foto: Ad van de Graaf

'Ook bij paarden draait het om wederzijds vertrouwen'

Algemeen Bedrijvig Meierijstad 2.062 keer gelezen

ERP | In het dagelijks leven is Hans Kanters Procurement Director bij Van den Bosch Transporten. In de afgelopen 35 jaar bij de Erpse onderneming was hij lange tijd de commercieel directeur; sinds drie jaar zijn de leveranciers zijn verantwoordelijkheid. Naast zijn werk heeft hij nog een grote passie: zijn paarden.

"Ik vind het heerlijk om met paarden bezig te zijn", vertelt Hans. "Verzorgen, beleren, buitenritten in het bos, aangespannen rijden, een veulen fokken… Eigenlijk alles wat je maar met paarden kunt bedenken. Het is voor mij een fantastische manier om af te schakelen en om lekker met andere dingen bezig te zijn."

Wederzijds vertrouwen
Hans stapte op zijn 25e voor het eerst op een paard. De passie was direct geboren. "Het mooie is dat je je hobby echt sámen met je paard uitoefent, op basis van gelijkheid. Want vergis je niet, paarden zijn enorm grote en sterke dieren. Met je beetje mensenkracht begin je niets. Alles draait om training, rust en vooral wederzijds vertrouwen. Het paard doet iets voor jou en jij betekent iets voor hem. Pas dan bouw je samen wat op en beleef je er beide veel plezier aan."

Veulen geboren
"Medio juli dit jaar was er heuglijk nieuws in onze stal", vervolgt Hans. "In de vroege ochtend van de 17e juli is er een prachtig veulen geboren, Orissa. Er zijn bij ons al vele veulens geboren, iedere keer weer een indrukwekkende ervaring. Het begint al bij het uitzoeken van een geschikte hengst. De juiste bloedlijn, uitstekende sportprestaties, een goed karakter en een passend exterieur. De elf maanden durende zwangerschap is een spannende tijd. Rondom de bevalling houden we het paard met een camera in de stal in de gaten. In de bewuste nacht had ik om vier uur in de ochtend nog gekeken: alles rustig. Toen ik tegen zessen opstond, was het veulen er al, kerngezond en springlevend. Dat is altijd een geweldig moment. Niets is mooier dan zo'n nieuw leven op de wereld zetten."

Avontuur in Ierland
Onlangs was Hans met enkele vrienden te paard onderweg langs de noordwestkust van Ierland. Een tocht van vijf dagen over bergen, door bossen, langs moerassen, door duinen en over verlaten stranden. "Het is fantastisch te ervaren hoe je in die paar dagen kunt genieten, samen met je paard. Het schitterende Ierse landschap is geweldig mooi, en we hebben genoten van de gastvrijheid van de Ieren. Mijn liefde voor Ierland is ontstaan tijdens de vele zakelijke trips voor Van den Bosch, maar te paard door het land trekken was echt een ultieme ervaring."

Dit verhaal verscheen eerder in Bedrijvig Meierijstad. Heeft u opvallende nieuwsberichten over de ondernemerswereld uit Meierijstad of uzelf? Een opening, een jubileum, een overname, een directiewisseling, een belangrijke deal? Breng de redactie op de hoogte. Stuur een mail naar: redactie@stadskrantveghel.nl

Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant