Natasja de Groot (Bibliotheek Meierijstad) en Eshter de Bie (ONS Welzijn) zijn bezig met de voorbereidingen voor de derde editie.
Natasja de Groot (Bibliotheek Meierijstad) en Eshter de Bie (ONS Welzijn) zijn bezig met de voorbereidingen voor de derde editie.

Heel Veghel Kookt vindt sponsor: 'Dit evenement mag niet verloren gaan'

Algemeen 1.494 keer gelezen

VEGHEL | Het was even schrikken toen de organisatie van Heel Veghel Kookt half september aangaf nog geen sponsor te hebben gevonden. Na het artikel in de Stadskrant Veghel regende het echter berichtjes en uiteindelijk werd er een sponsor gevonden. De derde editie van Veghel Kookt gaat daarom op woensdag 23 oktober gewoon door. Dit tot vreugde van de organisatie.

Heel Veghel Bakt wordt dit jaar omgedoopt tot Heel Veghel Kookt. Een naamsverandering doet vermoeden dat er flink aan het concept gesleuteld is, maar dat valt wel mee. Natasja de Groot (Bibliotheek Meierijstad) en Eshter de Bie (ONS Welzijn) zijn bezig met de voorbereidingen voor de derde editie. Samen met Amber en Lena, stagiaires van de Avans in Den Bosch, hebben ze een sponsor gevonden. "We hebben na jullie verhaal in de krant echt super veel reacties gekregen. De strekking was dat dit evenement niet verloren mag gaan. Ik werd al vrij snel gebeld door Albert Dominicus. Hij is wat gaan rondbellen. De Rotary Meierijstad en een aantal Veghelse bedrijven nemen de kosten voor hun rekening. Zij zagen het nut van dit evenement en daar zijn we ze dankbaar voor."
Natasja legt uit waarom Veghel Kookt een belangrijk initiatief is. "We willen mensen met elkaar verbinden en hun een waardevolle, onvergetelijke ontmoeting geven. Het mooi zou zijn als er vervolgafspraken uit voortkomen. In het verleden is dat al een paar keer gebeurd."

Workshop
Het menu bestaat uit een ouderwets avg'tje (aardappelen, vlees en groente). Natasja vervolgt: "De vergeten groente die extra aandacht krijgt, is knolselderij. In de tas met producten zit een recept van Hilma's Keuken. Tijdens een onlangs gehouden workshop in de Veghelse bieb heb ik het al mogen proeven. Het is heerlijk." Zelf doet Natasja dit jaar ook mee. "Voor het eerst", zegt ze opgewerkt. "De jaren daarvoor deed ik niet mee om eventueel bij te springen als er iets misging, maar Veghel Kookt staat als een huis. Dus ik kan eindelijk zelf meekoken", besluit Natasja.

Inschrijven voor Veghel Kookt kan nog tot en met donderdagavond. Het evenement heeft geen commerciële achtergrond. Inschrijven kan op: www.bibliotheekveghel.nl. Rechtstreeks inschrijven kan hier.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant