Frans van de Loo, rechts in het rood, is de dirigent van Canta Libre.
Frans van de Loo, rechts in het rood, is de dirigent van Canta Libre.

Canta Libre zingt Stabat Mater

Algemeen 652 keer gelezen

VEGHEL | Kamerkoor Canta Libre zingt onder leiding van dirigent Frans van de Loo op zondag 10 november een intrigerend en ontroerend concert. Koor, soliste en orkest vertolken het universele thema van het peilloos verdriet om het verlies van geliefden.

Het koor voert het alom geliefde werk Stabat Mater van de componisten Karl Jenkins (1944) en Josef Rheinberger (1839-1901) uit. In tijd verschillend en in sfeer ook. Het gedicht over de bedroefde moeder Maria is al door verschillende componisten op muziek gezet. Maar in dit concert zet het koor twee verschillende uitvoeringen tegenover elkaar.

Soliste is de uit Syrië gevluchte operazangeres Shaza Hayek. Met Canta Libre als kern is voor dit concert een koor samengesteld bestaande uit een kleine 40 ervaren koorzangers uit de regio. Koor en soliste worden begeleid door een orkest van 12 musici.

Het koorconcert vindt plaats op zondag 10 november 2019 om 15.00 uur in de Kapel van de Zusters Franciscanessen, Deken van Miertstraat 8 in Veghel.
Daaraan voorafgaand wordt een inleiding op dit concert verzorgd door kunstbeschouwer Ton Rietbergen en amateur-musicus Dick Boerefijn. Deze inleiding vindt plaats van 14.00 uur tot 14.20 uur in de Protestantse kerk, Hoofdstraat 53 in Veghel (300 meter van de concertlocatie).

Kaarten voor het concert (15 euro inclusief consumptie) zijn verkrijgbaar bij het Uitpunt (Markt 2 in Veghel) en vóór aanvang van het concert in de Kapel.
Kaarten kunnen ook per mail worden besteld. Zie: www.cantalibre.nl.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant