Afbeelding

'Chagall, Picasso en Mondriaan'

Algemeen 394 keer gelezen

VEGHEL | In de Bibliotheek in Veghel is er op dinsdag 12 november om 20.00 uur een kunstlezing over de tentoonstelling 'Chagall, Picasso, Mondriaan en anderen: migranten in Parijs 1900-1950'. Deze tentoonstelling is tot en met 2 februari 2020 te zien in het Stedelijk Musem Amsterdam. De kunstlezing wordt gegeven door de bevlogen kunsthistorica Marie Christine Walraven.

Marc Chagall, Pablo Picasso, Piet Mondriaan en andere bekende en onbekende kunstenaars trekken in de eerste helft van de vorige eeuw naar hét kunstcentrum van de wereld: Parijs. Deze lezing vertelt het verhaal van kunstenaars die in een vreemd land tot uitzonderlijk vernieuwend werk komen. Marie Christine Walraven vertelt deze avond alles over de tentoonstelling en neemt de bezoekers in haar verhaal mee naar het Parijs van 1900-1950.
De kunstlezing begint om 20.00 uur. Kaartjes voor de lezing kosten in de voorverkoop 5 euro voor bibliotheekleden. Voor niet-leden en aan de deur kost een kaartje 7 euro. Kaarten zijn verkrijgbaar in de bibliotheek en via www.bibliotheekmeierijstad.nl.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant