Thijs van sleeuwen blijft in balbezit tijdens Venhorst- Real Lunet
Thijs van sleeuwen blijft in balbezit tijdens Venhorst- Real Lunet Foto: Eric Elbers

2H: Helvoirt bezorgt Vianen Vooruit koude douche; Heeswijk plots in de race voor periode-1

Voetbal 2.686 keer gelezen

Periode 1 is in deze klasse nog vacant. Vianen Vooruit kreeg een enorme uppercut van het bezoekende Helvoirt en zag de gedoodverfde kanshebber die prijs verdampen. Heeswijk, dat knap won bij EVVC, is nu nog kanshebber al is het doelsaldo van Berghem Sport beter. Heeswijk ligt echter twee wedstrijden achter en moet zondag bij Helvoirt inhalen. Bij puntverlies kan een bescheiden flesje champagne worden ontkurkt op De Koppelsteeg.

Ze hadden er al rekening mee gehouden de getrouwen uit Vianen. Maar die kwamen zoals dat heet van een koude kermis thuis. Binnen een kwartier keek het team van Niels Voet tegen een 0-4 achterstand aan en was de wedstrijd klaar. Voet: "Alles wat maar fout kan gaan overkwam ons. Het kan je blijkbaar als team overkomen. Ik moet een compliment geven aan Helvoirt natuurlijk dat voor honderd procent van ons foutenfestival wist te profiteren. Na de 0-5 ruststand was het over. Ik moet mijn team nageven dat ze bleven werken, dat kan ik ze niet ontzeggen. Toch heb ik er een dubbel gevoel over nu we deze prijs laten schieten", aldus de trainer van Vianen Vooruit die de slechte film van vanmiddag nog wel een keer af zal spelen in zijn eigen habitat.

Vianen Vooruit - Helvoirt (Foto Hanny van der Linden)

DAW – Berghem Sport 2-3
De ploeg van trainer William van der Burgt greep na de winst in Schaijk de kop in 2H. Een prima prestatie van de ploeg uit Berghem. Lees het uitgebreide verslag elders op deze site.

EVVC - Heeswijk (Foto Hans Heesakkers)

EVVC – Heeswijk 1-2
Op deze herfstdag met heerlijk voetbalweer stond vandaag de derby tussen Heeswijk en EVVC op het programma. Zoals elk jaar was dit het dit jaar ook weer een echte derby waarbij strijd voorop stond. De eerste helft hadden de mannen uit Heeswijk wat meer de controle en liet EVVC de uitploeg aan de bal. Bij vlagen werd er dan ook aardig gevoetbald. Dit uitte zich na 11 minuten in de voorsprong. Waar Max Sluiter over de bal heen stapte en Jules Heerkens de trekker overhaalde en de bal snoeihard onderkant lat binnenschoot. Na 30 minuten verloor de uitploeg een beetje de controle en zette EVVC meer aan, waarbij echte kansen uitbleven, tot aan de 1-1. Waar de Heeswijkse ploeg verzuimde om druk op de bal te geven kreeg EVVC de kans om de bal terug te leggen en was het René van Zandvoort die gelijk maakte. Na rust werd er vrijwel niet meer gevoetbald door beide ploegen. Toch trok de Heeswijkse ploeg in eindfase aan het langste eind. In de 79e minuut kreeg Danny Aarts een schotkans van 18 meter, het schot ging goed richting de bovenhoek maar de keeper wist hem net tegen de dwarslat te tikken. Toen de bal terugkwam was Max Sluiter het meest attent en werkte de bal binnen. EVVC zette nog aan, maar de punten gingen mee naar Heeswijk.

Prinses Irene – Volharding 2-2
Door het gelijke spel is de kans op periode-1 verkeken voor de ploeg uit Nistelrode. Aron van de Rijt was het die Prinses Irene op voorsprong bracht. Daarna stabiliseerde het duel zonder dat zich kansen voordeden. Na rust kwam al snel de 2-0 van Tim van den Brand, daarna ebde de wedstrijd weg. Trainer Erik Meulendijk: "We speelden veel te apathisch en te afwachtend en zeker niet scherp genoeg. Dan krijg je de deksel op je neus. Volharding kreeg twee kansen die beiden door Tim Brouwer in een doelpunt resulteerde." Zeven minuten voor tijd kreeg de thuisclub nog een enorme kans op de overwinning. Roel van Rens redde echter fantastisch op een inzet van wederom Wibe van Rooij. Vlak voor tijd was er nog een schrikmoment bij Volharding. De net teruggekeerde Vincent Buijssen –hij maakte vandaag voor het eerst de negentig minuten vol- leek naar zijn net herstelde hamstring te grijpen, maar het bleek slechts te gaan om kramp. Even later poeierde diezelfde Buijssen maar net naast na een prachtige rush van achteruit van centrale verdediger Tom Kessels. In de extra tijd werd Aron van de Rijt  net op tijd gestuit door de Volharding-defensie waardoor de wedstrijd uiteindelijk eindigde in 2-2.

Venhorst - Real Lunet (Foto Eric Elbers)

Venhorst – Real Lunet 4-1
Zonder de ploeg uit Venhorst te kort te doen zit het vooraf als kampioenskandidaat genoemd Real Lunet in een lelijke dip. Neemt niet weg dat de winst van Venhorst een prima prestatie is na de 2-0 zege op EVVC vorige week. Het levert Venhorst een fraaie plek op in het linkerrijtje. De Vughtenaren namen in Venhorst een 0-1 voorsprong, maar na een half uur was het Teun van der Putten die vanaf elf meter gelijk mocht maken. In de tweede helft sloeg de thuisploeg toe en liep door Thijs en Rens van Sleeuwen uit naar 3-1. Het laatste woord was voor Luuk van den Boogaard die in de 96e minuut de 4-1 eindstand voor zijn rekening nam. Trainer Joost Janssen: "Echt een prima partij van ons. Tactisch zeer goed en gedisciplineerd gespeeld. Met vlagen hadden we het moeilijk want Real Lunet kan gewoon goed voetballen maar een prima overwinning", aldus de coach van Venhorst.

Olympia'18 - Emplina (Foto Bas Delheij)

Olympia'18 – Emplina 5-0
Een zege van de ploeg uit Boxmeer op Emplina die weinig discussie overlaat. Trainer Wil Beijer is er kort en duidelijk over: "Vandaag een goede wedstrijd gespeeld. Met name de eerste helft gaf positioneel goed voetbal te zien van ons." Op het Pelzer Sportpark was het Douwe Zwaan die opende met twee treffers Sam Luppes scoorde de 3-0 ruststand. In de tweede helft kwamen daar treffers bij van Freek Kerkhof en Zwaan,wat een 5-0 eindstand gaf.

Volkel – SVSSS 3-2
Justin Damen opende voor Volkel in de 21e minuut. Een fase waar het team van trainer Michiel Jans domineerde. Tot de 40e minuut en in vijf minuten tijd de bezoekers uit Udenhout de zaak lieten kantelen naar een 1-2 ruststand. Een zwoegend Volkel kwam in de 62e minuut op 2-2. Een loopactie van Luuk Riepe werd in de optiek van scheidsrechter Visser onrechtmatig aangepakt en ging de bal op de penaltystip. Justin Damen is een prima kerel om dit soort klussen te klaren en werd het 2-2. In de 80e  minuut pegelde Bob Linders de bal op de lat die via de onderkant van die lat weer het veld in kwam. Linders werd daarbij stevig geblesseerd, maar wilde blijven staan omdat er al drie maal was gewisseld. Juist Linders was het, die alleen maar stilstaand als een standbeeld iets kon doen, schampte in de 90e minuut met het hoofd de bal uit een corner die vervolgens in het doel vloog. Dolle vreugde op de Eeuwsels waar de drie punten gekoesterd konden worden.