Afbeelding

Bob Hutten - Veghelse Ondernemersacademie

Column 54 keer gelezen
Bob Hutten is directeur/eigenaar van culinair dienstverlener Hutten uit Veghel. In Bedrijvig Veghel trakteert hij de lezers iedere editie op zijn kleurrijke en innovatieve visie op het vlak van ondernemen.

[image=274577]

Nooit hebben we in Nederland zo zichtbaar talent in beeld gehad.

Talenten die breed georiënteerd, werelds, open en kwetsbaar zijn. Talenten die continue willen leren, in de spiegel durven kijken en maatschappelijk relevant willen zijn.
Een prachtige generatie met goede ideeën. Het enig wat wij als gevestigde orde nu moeten doen is ze helpen met hun ideeën door ze de vrijheid te geven opdat ze maximaal hun talenten kunnen ontplooien, de ruimte om fouten te maken.

Eigen ondernemerschap is een prachtige manier om idealen na te streven er wordt echter wat licht tegen aan gekeken. Met name het ondernemerschap tussen de 0 en 3 miljoen euro is cruciaal voor een economie die in transitie is. Onze overheid is helaas niet in staat deze groep te faciliteren. Natuurlijk slaagt niet iedere ondernemer maar nu zitten we in een soort patstelling. Banken kunnen en durven deze groep oh zo belangrijke starters niet te faciliteren en venture capitalists stellen te hoge eisen aan deze ondernemers.

Ik pleit voor een Veghelse Ondernemersacademie gebaseerd op vertrouwen. Bestaande ondernemers helpen starters met ondernemen, niet drie maanden maar drie jaar. Niet omdat er geld aan te verdienen, maar gewoon omdat ze het leuk en relevant vinden. Moet een ondernemer in spe dezelfde fouten maken als de senior ondernemer?

Seniors kunnen starters laten vliegen door slim te verknopen in het netwerk, met adviezen onder de noemer van 'I have been there' en wellicht zelfs financieren of financiering regelen.

Ben je enthousiast laat het me weten? bob.hutten@hutten.eu
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Het laatste nieuws

Uit de krant