Blauw Geel'38 mild voor Schijndel (audio)

Voetbal 43 keer gelezen
VEGHEL - Blauw Geel'38 won verdiend met 4-0 van een matig Schijndel. De wedstrijd in Veghel werd al na tien minuten stilgelegd omdat grensrechter Lamers op moest geven met een scheurtje in zijn hamstrings. Uit Uden werd Hugo Jaspers gerekruteerd en kon de wedstrijd na 40 minuten hervat worden. Mustafa Guler (sterke wedstrijd) en Brian Peters scoorden voor rust. In de tweede helft waren het Rolf van den Boogaart en Emiel van der Sanden die de eindstand op 4-0 bepaalden.

Door: Peter Kuijpers

[youtube=ehsH-QkQ5yA][image=305680]

De Schijndelse getrouwen en bestuur waren niet echt optimistisch gestemd over het lot wat hun club Schijndel boven het hoofd hangt. “Als we vandaag hier winnen en Baronie wint morgen van Deurne hebben we nog een kans”, mijmerde oud-secretaris Joep van der Heijden in de drukke business-ruimte tijdens de gedwongen onderbreking van een bijna drie kwartier. Reden was dat al na tien minuten de hamstring van grensrechter Lammers uit Cuijk het begaf. De vervanging kwam met Hugo Jaspers. De in Uden woonachtige Jaspers stond na het telefoontje uit Veghel binnen 40 minuten al wapperend met zijn vlag langs de lijn. De reglementaire 30 minuten werden overschreden, maar niemand had zin voor een herhaling komende donderdag.

[image=305683]

Snelle buitenspelers
Blauw Geel’38 kende nog al wat wijzigingen in vergelijk met vorige week. Desley Schilders, keeper Sander Maas, Dennis Dobbelsteen en Murat Korkmaz verdwenen naar de bank. Jeffrey Vendrig stond op doel en Ralf van den Boogaart kreeg een basisplaats. Ook Sofian El Kaddouri keerde terug in het team gelijk aan Sten van Vessem. Door die laatste wissel schoof Giovanni Henskens door naar het centrum en kwam Van Vessem op zijn vertrouwde linksachter plaats te spelen. Trainer Erwin van Breugel zal zich vermoedelijk hebben willen indekken tegen het 4-4-2 van Schijndel met als snelle buitenspelers Sander van Egmond en Sven Blummel. Blummel overigens begon niet fit aan de wedstrijd. Zijn lies speelde hem parten, maar wilde toch starten. Opvallend was de basisplek bij Schijndel van de zestienjarige Ymanuel Hurkmans die 90 minuten speelde.

[image=305682]

Oppermachtig Blauw Geel'38
Debutant Van den Boogaart trok als eerste aan de bel, maar zijn vlammend schot werd door doelman Timo de Louwere van Schijndel met een snelle reflex tot hoekschop verwerkt. De 1-0 hing al een tijdje in de lucht met een oppermachtig Blauw Geel’38. Eerst nog werd een inzet van Danny Verbakel tegengehouden, maar in de rebound werd een Schijndelse overtreding geconstateerd. Guler schoot de toegekende vrije trap fraai in de linkerbovenhoek. Een mooie vroege bekroning voor een perfecte wedstrijd van de Veghelaar. Brian Peters schoot eerst nog voorlangs, maar in de 34ste minuut snelde hij tussen Hurkmans en Van den Broek door en tekende met zijn elfde seizoentreffer, voor de 2-0 ruststand.

[image=305681]

Verse krachten
Van Breugel liet zijn team ongewijzigd na rust en had daar ook weinig reden toe. Datzelfde deed trainer Frank Brands van Schijndel. Peters kreeg de grootste kans op 3-0. Weggestuurd door Verbakel kwam hij oog in oog met De Louwere, maar een doelpunt werd het niet. In de 53ste minuut kwam de 3-0 van Van den Boogaart die fraai door de Schijndelse defensie flitste en De Louwere in tweede instantie kansloos liet. Bij Schijndel ging de knop om. De ploeg had nog als enige opdracht niet met grote cijfers afgemaakt te worden. Dat lukte de Schijndelaren wel, al was de scherpte bij de Veghelaren in die fase ver te zoeken. Emiel van der Sanden gaf zijn basisplek gestalte door een kwartier voor tijd er 4-0 van te maken. Voor de Veghelaar een leuk moment omdat het uitgerekend op 14 december 2014 tegen Schijndel was dat hij voor het laatst scoorde. Blauw Geel’38 kreeg nog kansen, maar ook de verse krachten die werden ingebracht brachten geen verandering meer. Weer wist Schijndel in een uitwedstrijd niet tot winst te komen. De degradatie is door het verlies in Veghel wel heel erg dichtbij gekomen. Blauw Geel'38, geloof het of niet, meldt zich weer in de kopgroep van de Hoofklasse B.

[image=305679]

Blauw Geel’38: Vendrig, Van Weert, Henskens, Van den Akker, Van Vessem, Guler, Brian Peters (80. Dobbelsteen), Van der Sanden, El Kaddouri (83. Schilders), Van den Boogaart (71. Korkmaz), Verbakel.
Schijndel: De Louwere, Schellekens, Hurkmans, Van den Broek, Pijnenburg, Blummel, Egmond, Tuithof, Van Lijsel (58 Verhagen), Bollen, Van Pinxten.

Fragmenten uit interviews met Sven Blummel en Frank Brands. De volledige interviews zijn te horen op maandag tussen 07.00 en 09.00 'Wakker worden met SkyLine'. Later op de zondag verschijnt hier nog een SkyLine-televisie registratie plus interviews met Rolf van den Boogaart en Erwin van Breugel.