Afbeelding

Blauwe zone in deel centrum

Centrum 95 keer gelezen
VEGHEL - De blauwe zone in Veghel-centrum wordt flink uitgebreid. Het college is van plan om nog dit jaar een blauwe parkeerzone in te richten op Vlas en Graan en het Bolkenplein.

[image=305876]

Er komen in totaal 165 ‘blauwe’ parkeerplaatsen in het centrum bij. Dat betekent dat bezoekers hier (maximaal) twee uur gratis kunnen parkeren met een parkeerschijf. Hiervan zijn er 99 op Vlas en Graan. De overige 64 plaatsen komen op het Bolkenplein. Hier gaat na de herinrichting een blauwe zone gelden op vrijdag en zaterdag. De overige dagen is het parkeren hier gratis en zonder kaart.
Met de invoering van de blauwe zone komt het college tegemoet aan de wens van ondernemers om het centrum aantrekkelijker te maken voor bezoekers. “Het heeft er lang over gegaan, en er is veel over gezegd, maar ik ben blij dat we een van onze speerpunten uit het coalitieakkoord kunnen realiseren. Ik hoop dat er mede hierdoor weer meer bezoekers naar het centrum komen”, zegt wethouder Jan Goijaarts.
Voor de maatregelen wordt jaarlijks 125.000 euro uitgetrokken. Dit is nodig om de daling van inkomsten uit parkeren te compenseren. Wanneer de blauwe zones worden ingevoerd, kan Goijaarts nog niet zeggen.
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant