Afbeelding

RKVV Erp klaar voor wedstrijd van de waarheid (audio)

Voetbal 72 keer gelezen
ERP - RKVV Erp moet zondag winnen in Roosendaal van de gelijknamige concurrent in de strijd om rechtstreeks klassenbehoud te realiseren. Zo simpel liggen de kaarten nu open op tafel. Wordt er niet gewonnen dan wacht er nog een nacompetitieL: een toetje waar niemand in Erp op zit te wachten.

De Erpenaren spelen namelijk al twee jaar achter elkaar tot zo ongeveer de zomervakantie door al leverde dat telkens wel positieve adrenaline op want twee promoties achter elkaar maakt de hoofden minder moe dan een daling naar beneden. Dit seizoen in de eerste klasse C heeft er echter ook behoorlijk ingehakt bij de formatie van scheidend coach Raymond Koenraadt. Het was zwaar van het begin af aan. Erp moest harken en zwoegen om de punten bij elkaar te schrapen.

[image=277486]

Topprestatie
En het team deed het relatief goed, dat mag gezegd. Voor een ploeg die twee keer achter elkaar via de nacompetitie promoveerde leverde Erp eigenlijk een topprestatie. De degradatieregeling in deze klasse is echter ook nog eens van het keiharde soort. Je moet vier teams onder je houden om rechtstreekse handhaving te realiseren. Ga er maar aanstaan in een afdeling met louter 'grote' clubs in vergelijk met Erp. Soms groot qua historie, dan weer qua spelersmateriaal. Liefst dertig punten heeft Erp al maar het moeten er dus nog drie meer worden. Op eigen veld werd het heenduel met de formatie uit West Brabant met 4-1 gewonnen maar dat zegt verder weinig. De gasten zullen zondag in Roosendaal gesteund worden door veel fans, dat scheelt alvast. Op het veld zullen de spelers van Erp het echter nog één keer dit seizoen zelf moeten doen. En dan wacht de welverdiende lange vakantie. Zo niet dan moet er gewoon doorgetraind worden. De wetten van de KNVB zijn onverbiddelijk.

Gesprek op vrijdagmorgen met Erp-trainer Raymond Koenraadt in het programma 'Wakker worden met SkyLine RTV' Het volledige interview is zaterdag te horen in het sportprogramma tussen 16.00 en 18.00 uur.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant