Afbeelding

Geslaagde opening uitbreiding Inland Terminal

Algemeen 24 keer gelezen
VEGHEL - Van Berkel Logistics is met haar vernieuwde terminal klaar voor de toekomst. Dat heeft het bedrijf donderdag 3 september laten zien tijdens de feestelijke opening. Afgelopen jaar is Inland Terminal Veghel flink uitgebreid. Het resultaat is een regionaal knooppunt, met een kadelengte van 500 meter, 55.000 m2 opslagterrein en een hypermoderne portaalkraan die de skyline van Veghel verandert.

[image=314371]

De spectaculaire opening werd voorafgegaan door een dynamische middag. Met behulp van film en korte interviews waarin tal van betrokkenen aan het woord kwamen, werd duidelijk wat het belang van de vernieuwde terminal is voor regio Oost-Brabant. De regio waar recent de opwaardering van de Zuid-Willemsvaart en de aanleg van het Máximakanaal zijn afgerond. ‘Inland Terminal Veghel zorgt er uiteindelijk voor dat de investering in het Máximakanaal en de Zuid-Willemsvaart rendabel kan worden’ vertelt Melanie Schultz van Haegen. Een investering die is gedaan door zowel overheid en bedrijfsleven. Het besluitvormingsproces hieraan voorafgaand ging niet over één nacht ijs. Oud-minister Karla Peijs, oud-gedeputeerde Erik Janse de Jonge en oud-wethouder Jan Kerkhof spreken over de cruciale samenwerking tussen overheden en bedrijfsleven tijdens dit proces. "Toen de besluiten eenmaal waren genomen zijn er zowel vanuit de overheid als het bedrijfsleven initiatieven genomen om het project te realiseren", zegt oud-wethouder Francien van de Ven. Commissaris Van de Donk feliciteert de familie Van Berkel. "Een prachtige nieuwe hoogmoderne inland terminal in
Veghel, een kernvoorbeeld van Brabants economische kracht."

[image=314372]

Spectaculair schouwspel
"De vernieuwde inland terminal is een prachtige aanwinst voor de Veghelse binnenhaven en wijzigt het aanzicht van de Meijerijstad rigoureus", vertelt burgemeester Ina Adema. Samenwerking tussen overheid en bedrijfsleven kwam ook naar voren tijdens de spectaculaire openingshandeling. Gedeputeerde Van der Maat, burgemeester Adema en Hein van Berkel sloegen samen een gong nadat een groot aantal Van Berkel medewerkers een muzikaal ‘kabaal’ met diverse slagwerk instrumenten maakte. Na het slaan van de gong reed de nieuwe brugkraan naar het publiek toe en luchtspektakel volgde. Aan de kraan hingen acrobaten en zij vertoonden een spectaculair schouwspel tussen man, vrouw, vertrouwen en kracht.
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant