Afbeelding

RTL4 filmt intocht Sint in Veghel

Algemeen 57 keer gelezen
VEGHEL – RTL4 maakt aanstaande zondag opnames van de intocht van Sinterklaas in Veghel. Het tv-programma Hallo Holland maakt een programma van bijna een half uur van de grootse intocht van de goedheiligman in Veghel.

[image=262537]

“Wij zijn trots op onze Veghelse intocht en trots op het feit dat we dankzij héél veel vrijwilligers zo’n mooi kinderfeest kunnen organiseren. Dat laten we graag aan heel Nederland zien”, aldus Mies Jonkers voorzitter van het Sint Nicolaas-comité die blij is met de landelijke tv-aandacht.
“Ieder jaar worden we meerdere keren aangesproken of gemaild door mensen die, net als wij, enthousiast zijn over de wijze waarop Veghel aandacht besteedt aan de ontvangst van Sinterklaas en zijn Zwarte Pieten. Zij zeggen dan: ‘Dit moet op de nationale televisie!’. Nu is het dan zover”, vertelt Jonkers enthousiast.

Promotie
De camera’s van RTL4 brengen de intocht in de haven in beeld, evenals de rijtoer door de straten van Veghel en de ontvangst door burgemeester Adema op het balkon van het oude Raadhuis. Sinterklaas wordt aan het woord gelaten, maar er worden ook interviews met kinderen gehouden en enkele Veghelse bedrijven. “Het is een prachtig stukje promotie voor Veghel. Ongetwijfeld levert het vrolijke en leuke plaatjes op”, weet de voorzitter van het Sint Nicolaas-comité zeker.
Hallo Holland besteedt iedere week aandacht aan een interessante en spraakmakende gemeente in Nederland. De mooiste plekken en bezienswaardigheden worden bezocht. Ditmaal is dat dus de gemeente Veghel.

De Sinterklaasspecial van ‘Hallo Holland’ is te zien op RTL4 op donderdag 21 november om 16.25 uur en de herhaling is zaterdag 23 november om 15.30 uur.
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant