Afbeelding

Onderzoek naar parkeerdruk in Veghel Centrum

Centrum 89 keer gelezen
VEGHEL - Het college van B en W in Veghel gaat onderzoeken of de parkeerdruk in het centrum al dan niet is toegenomen. Dat stelt het college in een raadsinformatienota over het aantal parkeerplekken in het centrum.

[image=297099]

Eind vorig jaar is het busstation verplaatst naar het Stadhuisplein. Vervolgens is het Bolkenplein heringericht. In de gemeenteraad is de vraag gesteld hoeveel parkeerplaatsen daardoor verdwenen zijn in het centrum van Veghel en waar deze zijn gecompenseerd.

Verdwenen
Het college stelt dat er 111 parkeerplaatsen zijn verdwenen. Daarvan zijn er 64 gecompenseerd. Het streven was meer parkeerplaatsen te compenseren. Omdat bij de definitieve inrichting van het Bolkenplein rekening is gehouden met de wensen en ideeën van bewoners, ondernemers en vastgoedeigenaren zijn uiteindelijk minder parkeerplaatsen aangelegd dan was bedoeld.

Parkeerprobleem
Daar staat tegenover dat er eerder 62 parkeerplaatsen zijn aangelegd op het parkeerterrein aan de Hoogstraat en zes in de Beatrixsingel. Nog eerder zijn 41 extra parkeerplaatsen gecreëerd aan de Molenbeemden. Per saldo is het aantal parkeerplaatsen in het centrum van Veghel de afgelopen jaren dus toegenomen. In oktober wordt een parkeeronderzoek gehouden in het centrum van Veghel. Dan zal duidelijk worden of en in hoeverre er een parkeerprobleem is.
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant