Afbeelding

Start sloop Rabobank-gebouw op Millse markt

Centrum 156 keer gelezen
MILL | Woningcorporatie Mooiland in Mill maakt op maandag 2 november een start met de sloop van het Rabobankgebouw op de Millse markt. Tijdens de sloopwerkzaamheden zijn winkels, woningen en parkeerplaatsen gewoon bereikbaar. Na de sloop wordt gestart met de bouw van het 'Raboblok'.

[image=316003]

De sloopwerkzaamheden worden uitgevoerd door Joop Rodenburg Sloopwerken & Puinrecycling uit Beneden-Leeuwen. De werkzaamheden duren tot ongeveer half december. Voor de veiligheid wordt het terrein afgezet met bouwhekken. In de te slopen gebouwen zijn beperkt asbesthoudende materialen verwerkt. Deze worden vrijdag 30 oktober voorafgaand aan het machinale sloopwerk verwijderd door gespecialiseerde asbestsaneerders. Deze asbestsaneerders voeren hun werkzaamheden uit in witte overals en met gelaatsmaskers. Tijdens deze saneringswerkzaamheden zal een klein gedeelte aan de achterkant van het gebouw (binnen de bouwhekken) worden afgezet met waarschuwingslint en waarschuwingsborden.

Verkeer en parkeren
Om de doorstroming van het verkeer tijdens de sloop- en bouwperiode goed te laten verlopen, wordt de eenrichtingssituatie in de Oranjeboomstraat en gedeelte Stationsstraat tijdelijk opgeheven. Winkels, woningen en parkeerterreinen blijven tijdens de werkzaamheden bereikbaar. Op het terrein van de voormalige basisschool 'De Straathof' zijn 40 extra parkeerplaatsen gerealiseerd voor het winkelend publiek. Via dit parkeerterrein is ook het achterliggende gebied te bereiken wat is ingericht als tijdelijke extra parkeerruimte voor langparkeerders.
Op deze manier is ook gedurende de werkzaamheden voldoende parkeergelegenheid in het centrumgebied rondom de Markt.

Nieuwbouw
Na sloop van het Rabobankgebouw start Mooiland met de nieuwbouw van het Raboblok. Dit nieuwe pand bestaat uit een aantal commerciële ruimten en 18 appartementen. De bouw hiervan wordt uitgevoerd door Van der Heijden Bouw en Ontwikkeling uit Schaijk. Naar verwachting start de bouw in januari 2016.
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant