Afbeelding

Attacus wint opnieuw van Vlissingen

Sport 198 keer gelezen
VEGHEL – Niet één keer was er een achterstand in het competitieduel met BC Vlissingen. Om die reden mag de 86-60 zege van de Veghelaren als regelmatige zege gekwalificeerd worden. Vooral in het derde kwart lag de basis voor de winst. Voor Dorde Karadzic, twee maal achtereen een technische fout, liep de avond in mineur en moest de zaal verlaten. Een zege van de Veghelaren waar overigens niets op af te dingen viel. Kwartstanden: 22-22 20-12 21-17 en 23-9.

Door: Peter Kuijpers

[image=316210]
[youtube=mEuALmP4LI4]
Het team van coach Paul van Asseldonk heeft een behoorlijke make over gehad. Onder anderen de Rus Rimvydas is vertrokken en Gert Jan Welten speelt lager. Het team heeft met Mart Janssen en Kai Tholen behoorlijk wat in lengte gewonnen wat bij de rebound vaak voordelen oplevert. Ook de ‘Jerommekes’ zijn goed vertegenwoordigd in het Veghelse team waar de sportschool zijn werk heeft gedaan. Het publiek mag nog beste wat meer in aantal zijn in de Zwijsenhal. Het feit dat ze wel veel ketelmuziek maken is dan weer een troost. Vanavond lieten de Veghelaren er geen twijfel over bestaan wie de beste was. Na de bekerwinst, waar de tegenstander veel mee zone speelde dan vanavond, werd het ook nu een zege met vaak fraaie bounce passes en Coast tot coast scores die overigens aan beide baskets te zien waren.

[image=316211]

Bijsluiter
Attacus is eigenlijk geen moment in gevaar geweest. Het liep vanaf het begin uit naar een 7-2 voorsprong wat reden was voor coach Karadzic van BC Vlissingen om er maar meteen een time out aan op te souperen. Helpen deed het wel want de bezoekers uit de provincie Zeeland kwamen zelfs terug naar 22-22 waarmee de riante voorsprong lelijk was verdampt. Het tweede kwart liet Michiel Hamel zich gelden. Zijn bijsluiter is bekend en de Veghelaar gooide prompt drie driepunters achter elkaar waar Janssen onder het motto: ‘Dat kan ik ook’ er nog een als toetje achteraan gooide. Coach Van Asseldonk kreeg het kort aan de stok met de arbitrage, maar koos de verstandigste weg en ging rustig zitten. Bij Vlissingen kwam het meeste gevaar van Amir Blokpoel, maar de Zeeuw ging uiteindelijk toch kopje onder in het Veghelse geweld: 39-28.

[image=316209]

Meer lengte
Na rust viel al snel de beslissing. De bezoekers leefde nog kort op, maar uiteindelijk met nog twee driepunters van Hamel namen de Veghelaren al een optie op de latere zege. Het vierde kwart werd er een met een groot feestgehalte. Jochem Dominicus en Juul Buijsen lieten zien dat het met jong talent in Veghel wel goed zit. De Eindscore kwam met 86-60 en een Attacus coach met een glimlach van oor tot oor. Van Asseldonk: “Ik ben inderdaad tevreden. Ja we kloppen ze binnen acht dagen twee maal. We hebben gelukkig een team waar de outside score makkelijk valt en dat is lekker meegenomen. We hebben wat meer lengte in het team en daar moet je gebruik van maken.”

Het interview met Paul van Asseldonk is maandag te horen in het programma wakker worden met SkyLine tussen 07.00 en 09.00 uur. Later op de dag onder dit artikel.

[image=316207][image=316206][image=316205][image=316204]
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Het laatste nieuws

Uit de krant