Afbeelding

Veghel Centrum doet het licht aan

Centrum 66 keer gelezen
VEGHEL - Het centrum van Veghel is vrijdagavond feestelijk heropend. Het licht in het centrum werd 'ontstoken' door middel van een lichtshow. De opening van het project staat niet op zichzelf maar maakt onderdeel uit van een reeks van initiatieven en projecten die het centrum van Veghel versterkt.

[image=317107]

Volgens de gemeente Veghel gaat het om een uniek en bijzonder project waar de combinatie tussen licht, geluid, groen en beleving wordt getoond. Centrummanager Jan-Hein Opheij ziet het winkelpubliek veranderen. "Naar het centrum moeten is verleden tijd. Mensen moeten naar het centrum willen, dat is iets wat we nastreven. Beleving is daarin essentieel. Met al deze ontwikkelingen hopen we dat te vergroten." Het jasje van Veghel Centrum is nog te groots. Wethouder Jan Goijaarts is druk met oplossingen. "Er zijn al leegstaande panden omgebouwd tot woonruimte. Het winkelgebied wordt zo compacter. Verder denkt de gemeente ook mee, zoals onze samenwerking met Brownies & downieS. Een concern dat ontzettend goed draait en een positieve invloed heeft op de andere ondernemers."

[image=317108]

Goede weg
Toch staat Veghel Centrum er niet bij iedereen goed op. Veel Veghelaren laten zich laatdunkend uit over het centrum. Goijaarts onderkent die problemen. "Er staan panden leeg, maar niets doen is geen optie. De samenwerking tussen vastgoedondernemers, winkeliers, de lokale horeca en de woningbouwcorporatie verloopt steeds beter. We werken er keihard aan en zitten op de goede weg." Opheij blijft altijd positief en dat siert hem. "Ondernemers zien potentie in ons centrum. Ik geloof in een gouden toekomst", besluit hij. De verlichting in Veghel Centrum is na vandaag in ieder geval nooit meer hetzelfde. Philips onderzoekt en monitort alles en de Erasmus Universiteit is bezig met een onderzoek wat openbaar wordt. Er wordt dus in ieder geval niet stilgezeten.
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant