Afbeelding

Sjors Sportief van start in Veghel

Sport 402 keer gelezen

VEGHEL | Alle kinderen uit het basisonderwijs uit de gemeente Veghel ontvangen eind februari het Sjors Sportief boekje. In dit boekje staan sportieve activiteiten waaraan leerlingen kunnen deelnemen om (vaak gratis) kennis te maken met één of meerdere activiteiten op locatie van sportverenigingen en sportaanbieders. De inschrijving start op woensdag 24 februari.

Op deze manier hoeven leerlingen niet direct lid te worden van een (sport)vereniging, maar maken ze op een laagdrempelige en toegankelijke manier kennis met een sport. Sportdeelname kan nooit groot genoeg zijn. Sjors Sportief stimuleert de jeugd om te gaan sporten. Kinderen uit de gemeente Veghel maken kennis met meer dan 50 sportieve activiteiten. De basisschoolleerlingen kunnen deelnemen aan sporten zoals, atletiek, badminton, dansen, fitness, hockey, lasergamen, tafeltennis, scouting, skiën, tennis en zwemmen. Kortom keus genoeg.

Activiteiten
Kinderen mogen zich voor zoveel activiteiten inschrijven als zij zelf willen. In het Sjors Sportief boekje staan ook leuke puzzels, interviews en spelletjes. Het hele schooljaar door kunnen kinderen zich inschrijven voor en deelnemen aan activiteiten. Dit project wordt mogelijk gemaakt door stichting Veghel Gezond Sportief. Deze stichting is het samenwerkingsverband voor het bevorderen van een gezonde leefstijl in de gemeente Veghel.

Eetgedrag
Samen met verenigingen, basisscholen, voortgezet onderwijs, kinderopvang, overheid, bedrijfsleven, sportaanbieders en inwoners werkt de stichting Veghel Gezond Sportief aan het bevorderen van een gezond eet- en beweeggedrag voor de inwoners van Veghel en specifiek de jeugd.
Veghel Gezond Sportief geeft inhoud aan JOGG, Jongeren op Gezond Gewicht. Vanuit de stichting worden verschillende activiteiten gericht op meer bewegen en gezonde voeding gestimuleerd, ondersteund en geïnitieerd. Denk aan de invoering van de sport en spellessen op de basisscholen (Sportieve School), LEFF (voor kinderen boven een gezond gewicht) en vanaf dit jaar dus ook Sjors Sportief.


Beleven
Basisschoolleerlingen uit groep 1 tot en met 8 schrijven zich vanaf 24 februari 15.00 uur in voor activiteiten via www.sjorssportief.nl. Tot die tijd is op deze website is al van alles te beleven. Voor meer informatie neem alvast een kijkje op de website www.sjorssportief.nl. Of stuur een e-mail naar info@sjorssportief.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant