Studenten hebben een speciale game ontwikkeld voor TEDxVeghel.
Studenten hebben een speciale game ontwikkeld voor TEDxVeghel.
UPDATE

TEDxVeghel kondigt twee games aan: The Game en Grow

Algemeen 423 keer gelezen

De iOS-app is nu ook te downloaden: https://itunes.apple.com/nl/app/tedx-veghel/id1093112704?l=en&mt=8


VEGHEL | TEDxVeghel heeft sinds donderdag 17 maart een eigen game. The Game, zoals het spelletje heet, is op dit moment als Android versie in de Playstore te downloaden. Er wordt as we speak ook gewerkt aan een tweede game genaamd Grow. Daar moet nog even op gewacht worden.

Twee groepen van elk vijf minor-studenten van de Fontys Hogeschool Eindhoven richting Game Design kozen ervoor om in een periode van tien weken een interessante, informatieve game te ontwikkelen. De twee games kregen de projectnamen TEDxVeghel The Game en Grow. De eerstgenoemde is inmiddels te downloaden via de Playstore. Deze samenwerking is wederom een voorbeeld van verbinden, iets waar de organisatie van TEDxVeghel veel waarde aan hecht. The Game geeft aan wat een spreker kan doen om op social media volgers te winnen voor zijn speech en zo Nederland te veroveren. Het is een informatieve game met tips voor de spreker en het schuift TED als concept naar voren. "Het was een leuke en vooral leerzame periode. We hebben veel geleerd over TED als organisatie en tegelijkertijd hebben we een product opgeleverd waar we zelf achter staan en blij mee zijn", aldus Lorenzo Suiker.

iOS
De begeleiders van de Fontys waren het blijkbaar met de studenten eens en beoordeelden het resultaat met een 8. "In eerste instantie is alleen de Android versie beschikbaar maar hopelijk volgt de iOS versie snel. Het resultaat is een pareltje", concludeert projectmanager Jennifer Luttikhuizen, die over een maand haar bachelor hoopt te halen in de richting ICT & Media Design met als afstudeerproject TEDxVeghel.

De app is te downloaden via: https://goo.gl/r2xFms of via de QR-code hieronder. 


Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant