Zeventien zondagen iets bijzonders op de Markt in Veghel.
Zeventien zondagen iets bijzonders op de Markt in Veghel.

Zeventien Sunny Sunday's op de Veghelse Markt

Centrum 350 keer gelezen

VEGHEL | Met een verwenarrangement voor enkele Veghelse moeders start zondag 8 mei (Moederdag) een serie van zeventien Sunny Sunday's op de Veghelse Markt. Zeventien zondagen lang worden er leuke activiteiten georganiseerd door de gezamenlijke ondernemers aan het gezelligste plein van Veghel. Geen grootschalige evenementen, maar klein, verrassend en bijzonder vermaak.

De Veghelse Markt is, zeker bij zonnig weer, één van de mooiste plekken om te zijn. Gelegen tussen het oude Raadhuis en de monumentale Lambertuskerk is het heerlijk toeven aan de Brabantse driehoek. Genietend van een kop koffie, drankje, ijsje, een smakelijke lunch of diner. Bij de horeca aan de Markt kan het allemaal. Regelmatig is er iets extra's te beleven, in de vorm van een evenement of optreden, maar de komende periode pikken de ondernemers dat structureel op. "We willen graag dat er iedere zondag iets te beleven is op de Markt, voor jong en oud', vertellen Harm (Matteucci), Ton (De Koffieleut) en Luc (Brownies & downieS) namens de gezamenlijke horecaondernemers. "Mensen moeten verrast worden en geënthousiasmeerd om een week later wéér te komen kijken." Het gaat om kleinschalig vermaak waarbij niet de hele Markt op z'n kop wordt gezet. Denk aan een jeu de boules toernooi, optreden van een koor of een straattekenwedstrijd voor de kinderen. "Wij bieden de Markt als podium aan en proberen daar waar mogelijk te faciliteren", aldus de initiatiefnemers.

Volop ideeën
Op zondag 8 mei is de eerste activiteit. Dan worden er zes moeders met hun gezin in een fraaie oldtimer thuis opgehaald en vervolgens op de Markt in het zonnetje gezet. Lees hierover meer op de Facebookpagina 17 Sunny Sunday's. Daar staat ook hoe men in aanmerking komt. Ideeën om de zondagen daarna te vullen zijn er volop. "We denken aan Meierijfietstocht, een speciale opa- en omadag, raamtekeningen maken onder het motto Veghel tekent en een Parijse markt. Op de zondag vóór de start van Veghel in Hout willen we het NK spijker slaan organiseren. En wat te denken van de aanleg van de langste midgetgolfbaan van Nederland", somt het drietal op. Natuurlijk wordt er aangesloten op de lokale evenementen die al op de agenda staan zoals Fabriek Magnifique, de open winkelzondagen en de Vaderdag Vlooienmarkt, maar er wordt ook gekeken naar grootschalige evenementen zoals het EK voetbal en de Olympische Spelen. "Daar sluiten we dan op de Markt met een knipoog bij aan."

Goede suggestie
Achter de schermen wordt hard gewerkt aan de samenstelling van het definitieve programma. Houd voor een actueel overzicht de Facebookpagina in de gaten. "We hebben er veel zin in. Het lijkt ons hartstikke leuk om te doen, maar het moet qua organisatie niet té veel tijd gaan kosten. Het komt er toch weer 'even' bij. Tenslotte moet er op die bewuste zondagen ook gewoon gewerkt worden. De klant wil ook bediend worden", stellen de horecaondernemers.
Wie zelf een goede suggestie heeft voor de organisatie van een leuk, kleinschalig evenement of zichzelf of een Veghelse (sport)vereniging wil presenteren wordt dan ook van harte uitgenodigd om te reageren op de speciale Facebook-pagina 17 Sunny Sunday's of door binnen te lopen bij Brownies & downieS.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant