D66 kijkt uit naar de gemeenteraadsverkiezingen van 23 november.
D66 kijkt uit naar de gemeenteraadsverkiezingen van 23 november.

Leden D66 kiezen Marrik van Rozendaal tot lijsttrekker

Politiek 131 keer gelezen

VEGHEL | Marrik van Rozendaal is door de leden van D66 gekozen als lijsttrekker voor de gemeenteraadsverkiezingen van 23 november. Op nummer twee, drie en vier staan respectievelijk Gertjan Hobert (Veghel), Pieter Siroen (Schijndel) en Monique van de Ven (Sint-Oedenrode).

D66 is landelijk natuurlijk al 50 jaar actief, maar in Veghel, Schijndel en Sint-Oedenrode nog niet. Met de fusie is dit het ideale moment om dat toch te worden. "Door de fusie zal het bestuur verder van de inwoners komen te staan. D66 is de beste partij om die afstand te verkleinen, want waar andere partijen burgerparticipatie als een voetnootje in hun programma hebben staan is D66 er 50 jaar geleden voor opgericht," aldus de kersvers gekozen lijsttrekker.

Onderwijs
Ook gaat D66 zich inzetten voor onderwijs, economie en de arbeidsmarkt. Daarbij willen ze ervoor zorgen dat het onderwijs in de gemeente Meierijstad goed aansluit op de lokale arbeidsmarkt. Op die manier kunnen jongeren met hun opleiding ook hier een baan vinden. Daarnaast wil D66 innovatie en ondernemerschap stimuleren. Door start-ups te stimuleren, regeldruk te verminderen en ervoor te zorgen dat er één aanspreekpunt binnen de organisatie van de ondernemers is, krijgt innovatie vrij baan.

Hoofdthema's
Naast deze zaken is duurzaamheid erg belangrijk voor D66. In de nieuwe gemeente moet het een van de hoofdthema's zijn en moet meegewogen worden in al het beleid dat de nieuwe gemeente straks ontwikkelt. Zo wil D66 dat de gemeente het bouwen van nul-op-de-meter woningen en bedrijven stimuleert en dat er in het nieuwe afvalbeleid zo veel mogelijk wordt ingezet op scheiden en hergebruik. "Ik ben gemotiveerd om samen met het D66-team met een mix van ervaren en ook jonge, frisse mensen in Schijndel, Rooi en Veghel het D66 geluid te laten horen", aldus Marrik van Rozendaal.

Voor de overige kandidaten kijk op meierijstad.d66.nl/organisatie/kandidatenlijst.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant