De kinderen krijgen zondag de eerste zaadjes die gepland kunnen worden.
De kinderen krijgen zondag de eerste zaadjes die gepland kunnen worden.

Boer Billy krijgt hulp van Dick van Schie en Brownies & downieS

Centrum 257 keer gelezen

VEGHEL | De centrummoestuin wordt zondag 5 juni om om 14.00 uur officieel geopend door boer Billy. Boer Billy is voor kinderen het gezicht en het aanspreekpunt van de centrummoestuin die in de Patio in Veghel centrum komt.

Boer Billy krijgt bij de dagelijkse verzorging van de moestuin hulp van Dick van Schie en Brownies & downieS. Medewerkers van het bijzondere lunchcafé komen twee keer in de week Dick helpen met de verzorging van de moestuin. Naast dat kinderen een moestuintje hebben, staan er ook grote bakken met kruiden. Daar worden (door onder andere Dick en Brownies & downieS) kruiden verbouwd die diverse ondernemers gaan gebruiken in hun restaurants/brasseries. Van de munt uit de moestuin wordt bij Brownies & downieS bijvoorbeeld een heerlijk verse muntthee gemaakt. Op die manier worden ook de lokale (horeca)ondernemers betrokken bij de centrummoestuin.

Halloween
De kinderen krijgen zondag de eerste zaadjes die gepland kunnen worden. Boer Billy voorziet de kinderen iedere keer weer van nieuwe zaadjes om te planten. Zo wordt er ingespeeld op dingen die staan te gebeuren. Kinderen gaan bijvoorbeeld ook zelf (mini)-pompoenen kweken in de centrummoestuin. Aan deze pompoenen wordt dan weer rond Halloween een actie of activiteit gehangen in het centrum. Er wordt steeds geprobeerd om met de centrummoestuin een koppeling te maken.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant