Leerlingen bij de moestuinbak.
Leerlingen bij de moestuinbak.

Leerlingen maken een moestuinbak voor ouderen

Algemeen 353 keer gelezen

UDEN | De leerlingen van het Fioretti College hebben de handen uit de mouwen gestoken voor hun oudere plaatsgenoten.

De jongeren hebben de afgelopen weken gewerkt aan een heel bijzonder project. Tijdens de lessen hebben leerlingen van de afdeling bouwtechniek een moestuinbak gemaakt voor het Van Coothhuis in Veghel.

In het Van Coothhuis in Veghel wonen twintig mensen met geheugenproblemen. Zij leven daar zoveel mogelijk het gewone dagelijkse leven zoals zij dat gewend zijn. Hierbij hoort ook tuinieren en het bijhouden van een moestuin.

Veel van de bewoners hebben echter ook wat lichamelijke beperkingen. Daardoor is niet iedereen in staat om te bukken, lopen of staan.

Daarom is het heel fijn dat er nu een moestuinbak op rolstoelhoogte beschikbaar is. Zo kunnen de bewoners toch gewoon hun eigen groenten telen, zoals zij dat vroeger ook vaak deden.

De moestuinbak wordt vrijdag overhandigd aan het Van Coothhuis. Dan kunnen de ouderen met groene vingers aan de slag.

De medewerkers hebben al laten weten dat zij de leerlingen erg dankbaar zijn. "Een moestuinbak is ontzettend duur. Aan het Fioretti College hoefden wij alleen de materiaalkosten te betalen", vertelt een medewerkster van het Van Coothhuis.

Als het aan docent Edwin Vijn ligt, komt er zeker een vervolg op het bijzondere project. "Waarschijnlijk gaan we nog een tweede moestuinbak maken. Daarover zijn we nog in overleg. De leerlingen vonden het in ieder geval ontzettend leuk om aan dit project mee te werken."

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant