Veel buitenlandse bands in het Julianapark.
Veel buitenlandse bands in het Julianapark.

Fabriek Magnifique goes international

Algemeen 256 keer gelezen

VEGHEL | Door alle recente berichtgeving rondom Fabriek Magnifique zouden we bijna uit het oog verliezen wat het doel van het festival is: genieten van theater en muziek, kunst en cultuur, design en food. Het festivalterrein is dan misschien kleiner geworden, toch is er nog genoeg te genieten op 22, 23 en 24 juli. Zo gaat Fabriek Magnifique internationaal met spectaculaire acts uit de hele wereld.

Wat te denken van de Pat Thomas & Kwashibu Area Band uit Ghana? Pat Thomas geldt als een van de grote sterren van de highlife, de nationale dansmuziek van Ghana. Bijgestaan door zijn Kwashibu Area Band produceert Pat een heerlijk broeierige mix van highlife, afrobeat en funk.

Show
Soweto Soul brengt muzikale soul uit de townships van Zuid-Afrika. Een nieuwe generatie Zuid Afrikaanse artiesten werken in Soweto Soul samen en mengen verschillende stijlen zoals pennywhistle jive, hip-hop, mbaganga en kwaito tot een opwindende en dynamische show waarbij stilzitten geen optie is.

Energie
Kalio Gayo speelt catchy songs met hartverscheurend zuivere zang en intense accordeon tunes. Kalio breekt door barrières en kruist folk met ska, punk met een vleugje reggae. Gitaar, drums, contrabas en accordeon rocken op z'n folks met lak aan tradities. Een geweldig feest met een enorme lading energie. Open voor alles en iedereen die wat voorbij komt.

Stralende frontvrouw
La Yegros is de eerste artiest die een female touch geeft aan de nu-cumbia scene van Buenos Aires. Met haar ongepolijste stem die zowel teder als vrolijk klinkt, zingt ze op een explosieve mix van urban dub, electronics, folky cumbia en chamamé. Daarbij beweegt de stralende frontvrouw als één bonte, zwierende smiley. Ze speelde al op Lowlands en Sziget en straks dus op Fabriek Magnifique!

Dansbaar
La Signora Tomasa bestaat uit zeven muzikale feestbeesten die latin-stijlen als timba, guacanco en salsa vermengen met rumba catalana en hiphop, reggae, funk en rap. Nu zijn er meer Spaanse bands die dat doen, maar La Signora Tomasa gooit er een laag drum 'n' bass- en dubstep overheen. Dit geeft niet alleen een verrassend maar ook dansbaar effect.

Ontdekkingsreis
Fabriek Magnifique brengt al deze artiesten speciaal voor het publiek bijeen in het Veghelse Julianapark, wat tijdens het festival is omgedoopt tot Global Factory.

De organisatie nodigt dan ook iedereen uit om mee op ontdekkingsreis door de wereldmuziek te gaan.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant