Afbeelding

Op de Markt is er tijdens FM16 'gewoon' een uitgebreid programma

Algemeen 300 keer gelezen

VEGHEL | Het programma op de Markt tijdens Fabriek Magnifique gaat 'gewoon' door. Een aantal ondernemers rondom de Veghelse Markt heeft besloten het heft in eigen hand te nemen. "We hebben het programma volledig losgekoppeld van Fabriek Magnifique", vertellen Jaap van Herwaarden (Fellows & Friends) en Nina Vogels (TwentyNine) namens alle ondernemers.

Naast de twee bovengenoemde zaken doen ook Brownies & downieS, IJssalon Matteucci, Abbey Road, De Koffieleut, Café 't Hart van Veghel , Café Marktzicht en Santorini mee. De samenwerking met Fabriek Magnifique liep stuk op financieel gebied. Jaap wil er niet teveel woorden aan vuil maken. "We moesten eerst een bepaald bedrag inleggen als ondernemers en dat werd aangevuld met geld uit het potje van Fabriek Magnifique. De geldkraan werd echter nog verder dichtgedraaid waardoor wij alles zelf moesten ophoesten." De steun van het Veghelse festival viel hiermee helemaal weg. De ondernemers op de Markt besloten daarom het op eigen houtje te gaan organiseren. "We doen het gewoon zelf. Dan kunnen we ook precies bepalen wat we zelf willen", legt Jaap uit.

'Eigen festivalletje'
Voor buurvrouw Nina is het evident dat er tijdens Fabriek Magnifique iets te doen moet zijn op de Markt. "Als er op de Markt ook niets te doen is dan blijft er wel heel weinig over. Het festival mag niet verloren gaan", vindt ze. Het is de hoofdreden waarom de Veghelse ondernemers hebben besloten alles op alles te zetten om een eigen festivalletje te organiseren. "Het sluit natuurlijk naadloos aan op Fabriek Magnifique, alleen de organisatie ligt nu in ons beheer. Het programma blijft voor 90 procent hetzelfde en het is gratis toegankelijk." Jaap vult aan: "De bandjes die komen spelen zijn zowel in samenstelling als repertoire zeer divers. Er is voor ieder wat wils, precies zoals het in eerste instantie was bedoeld."
Eerder besloot de organisatie onder andere het Gevelconcert in de Molenstraat af te lassen en de Allegorie van het Zuiden. De Molenstraat is dit jaar geen onderdeel van het festivalterrein.

Vergunningen
Nina vertelt dat dit alles wel onder voorbehoud is. De vergunningen staan nog op naam van Fabriek Magnifique en dat moet nog even worden kortgesloten met de gemeente Veghel. Ze verwacht echter geen problemen. "De vergunningen liggen er. Ze moeten alleen worden overgezet naar ons. Dat willen we zelf en ook Fabriek Magnifique vindt dat verstandig. Verder verandert er niet zoveel." Op zowel vrijdag, zaterdag als zondag is er een volledig programma. Er komt een buitenbar en verder spelen alle ondernemers zelf in op de activiteiten. "Jammer dat het zo moet, maar we willen niet dat Fabriek Magnifique verloren gaat. We tonen op deze manier onze goede wil om toch een mooi programma neer te zetten tijdens het Veghelse festival", besluit het duo.

Fabriek Magnifique is op 22, 23 en 24 juli. 

Dit jaar gewoon een uitgebreid programma op de Markt in Veghel tijdens FM16.
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Het laatste nieuws

Uit de krant