Joey Hellstern wil zich waarmaken in Veghel bij Blauw Geel'38 (Foto Peter Kuijpers)
Joey Hellstern wil zich waarmaken in Veghel bij Blauw Geel'38 (Foto Peter Kuijpers)

Joey Hellstern: 'Bij Blauw Geel'38 had ik het beste gevoel'

Voetbal 82 keer gelezen

EINDHOVEN | Voor het interview met Joey Hellstern (20) rijden we het oude Strijp binnen. De rustieke volksbuurt waar voorheen veel Philips employés werden gehuisvest. Een wijk waar vroeger de jongens op straat voetbalden en de meiden hinkelden. Joey zelf doet open, het huis ademt gezelligheid. Een bejaard konijn staart triest voor zich uit en lijkt zijn dagen in de bench te tellen. Moeder zorgt voor koffie waar pa Hellstern (nog voetballend bij Gestel) vol interesse mee luistert.

Door: Peter Kuijpers

Joey Hellstern werkt, maar wil straks weer terug naar school: "Ik werk bij HANOS in Eindhoven. Een groothandel die zich richt op de horeca. Ik ga weer terug naar school voor het volgen van een sociale studie." Het team van Hellstern, Rood Wit Veldhoven, eindigde het afgelopen seizoen op plek zes in het linkerrijtje van 2F in Zuid-1. "Marvilde werd kampioen. Het wrange is dat wij zes punten pakten van ze." Boven de commode prijkt een ingelijst shirt van Rood Wit Veldhoven met nummer zeven. "Ja, gekregen bij mijn afscheid dit jaar en daar ben ik best trots op." Op diezelfde commode prijken nog twee prijzen. De gouden schoen van de Coen Dillen trofee als topscorer in de derde- en vierde klasse 2015 met 31 doelpunten. Van hetzelfde jaar is de sculptuur waar Hellstern winnaar werd van het Eindhovense amateurvoetbalgala als beste speler.

Duidelijk verhaal
Hellstern begon als voetballer bij Gestel wat later fuseerde met Veloc. "Ik ben daar begonnen omdat mijn vader daar al speelde. Voor de rest van mijn voetballeven ben ik altijd met één trainer meegegaan: Raymond Hendrix. Via DBS, Eindhoven AV en RPC uiteindelijk weer bij Gestel teruggekomen. Als voetballer ambieer je het hoogste." Blauw Geel'38 is hoger, maar niet hét hoogste. "Dat klopt, maar het verhaal is anders. Het seizoen 2014-2015 was bijzonder goed. Er waren toen al clubs die hun interesse toonde. Ik vond mezelf op dat moment er nog niet klaar voor en daarom ben ik bij Rood Wit Veldhoven gebleven. Dit seizoen vond ik het tijd worden om te vertrekken. Blauw Geel'38 volgde mij al geruime tijd, dat wist ik. Maar er was meer interesse. Bij Blauw Geel'38 had ik het beste gevoel. Het gesprek met trainer Niels van Casteren verliep goed, maar ook de mensen van de BG-Top waren correct en hadden een duidelijk verhaal."

Brahim Zaari
Wat voor voetballer is Joey Hellstern? Welk systeem van spelen heeft zijn voorkeur? "Ik ben een rechtspoot. Met 4-4-2 kom ik het best uit de voeten. Ik ben een spits die graag voorzetten van de flanken krijgt, maar kan ook goed meevoetballen en voor het team spelen." Hellstern was wegens vakantie niet op de kennismakingsavond een week geleden. "Dat was jammer, maar ik zie ze wel op de eerste trainingsavond komende dinsdag (afgelopen dinsdag red. PK) Ik ken Brahim Zaari van Gestel natuurlijk, dat is een klasse doelman."

Blessuregevoelig
Joey wil nog wel even een misverstand uit de wereld helpen met betrekking tot zijn fysieke gesteldheid. Blessuregevoelig deed de ronde bij andere clubs die de Eindhovense spits volgden. "Ik ben zelden geblesseerd tot nu toe. Vorig seizoen echter had ik een slepende hamstringblessure. Die heb ik onvoldoende laten genezen en ik ben té snel weer gaan spelen. Dat heeft me een maand buiten het veld gehouden. Die hamstring is nu weer helemaal ok, dus begin ik fit in Veghel" Tijd voor afscheid nemen. "We missen geen wedstrijd van Joey, dus je zal ons nog wel regelmatig zien bij wedstrijden", weet pa Hellstern ons nog toe te vertrouwen.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant