Afbeelding
VIDEO

Dak eraf met Gallowstreet Brass Band en Dafunq

Algemeen 320 keer gelezen

VEGHEL | Wanneer de stoppen van de versterkers doorslaan en de decks van de dj's zijn doorgedraaid is er maar één band die keihard doorgaat: de Gallowstreet Brass Band. Geboren en getogen in de 'Galgenstraat'  in Amsterdam, waar de meeste bandjes versterkers nodig hebben en men met elektronische dansmuziek om de oren wordt geslagen, bestaat deze brassband uit de essentie van muziek: drums, percussie en een hoop blazers.

Gallowstreet is een tienkoppige band die beats en brass weet samen te smelten tot een unieke stijl. Van Morricone-achtige filmscores tot Hudson Mohawke gelijkende dansvloerkrakers. Dat is Gallowstreet. Hard, hoog en altijd goed en feestelijk. De band heeft zijn sporen op straat verdiend door het spelen in optochten en op buurtfeesten. Gehard door de elementen geven ze een koperen glans aan elke plek waar ze spelen. Gallowstreet speelt hiphop, house, New Orleans-brass en meer.

Lowlands
In 2014 speelde de Gallowstreet Brass Band op Eurosonic Noorderslag en het Into the Woods festival. In 2015 stonden ze op festivals als North Sea Jazz, Lowlands, Where the Wild Things Are, Mundial, het Dour Festival, Into The Great Wide Open en Into the Woods. Nu dus op CHV Noordkade tijdens Fabriek Magnifique.

Buitenpodium Noordkade, zaterdag 23 juli om 23.45 uur.

Dafunq
Het Slotfeest op de Noordkade wordt verzorgd door Dafunq. Dafunq is een formatie met negen muzikanten. Onwijs strakke blazers, ervaren zangeressen en muzikanten zorgen voor een spetterend en retestrak optreden. Het repertoire dat bestaat uit Bruno Mars, Beyoncé, Paloma Faith en nog veel meer, wordt op een unieke manier gebracht en net iets anders dan men gewend is. Daarnaast is een avond met Dafunq één groot feest, door de energie, de humor en het enthousiasme dat de band uitstraalt.

Buitenpodium Noordkade zondag 24 juli om 19.30 uur.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant