Ook interesse om vrijwilliger te worden bij Vrijwilligers Palliatieve Terminale Zorg?
Ook interesse om vrijwilliger te worden bij Vrijwilligers Palliatieve Terminale Zorg?

De VPTZ regio Uden-Veghel is op zoek naar nieuwe vrijwilligers

Gezondheid 626 keer gelezen

VEGHEL | De Vrijwilligers Palliatieve Terminale Zorg (VPTZ) bieden in de laatste levensfase praktische ondersteuning aan de terminale cliënt, zodat de mantelzorger even kan uitrusten en de zorg kan volhouden. Steeds meer mensen willen in de laatste fase van hun leven graag thuis zijn.

Voor de familie en de naaste kan dat een zware opgave worden. Zorg gecombineerd met emotionele betrokkenheid vraagt veel van een mens. Daarom is het goed te weten dat er betrokken en ervaren vrijwilligers zijn met precies het juiste gevoel voor de situatie. De direct betrokkenen kunnen dan ook vol vertrouwen het waken aan hen overlaten

Ondersteuning
De VPTZ regio Uden-Veghel stelt zich ten doel om voornamelijk tijdens de nachtelijke uren ondersteuning, begeleiding en lichte aanvullende hulp te bieden aan terminale cliënten. Bij deze ondersteuning is het belangrijk dat de coördinator en de VPTZ-vrijwilliger zich aan de persoonlijke behoeften en levensstijl van de terminale cliënt en zijn mantelzorgers aanpast. De VPTZ-vrijwilligers zijn voor deze taken goed toegerust. De drie coördinatoren scholen en begeleiden hen.
Ook interesse om VPTZ-vrijwilliger te worden? De basistraining start op 26 september. Deze training bestaat uit twaalf dagdelen. De training is bedoeld om vrijwilligers te leren hoe ze de de cliënt en de mantelzorger kunnen ondersteunen. Bij het vrijwilligerswerk ontvangt men intensieve begeleiding van de drie coördinatoren.

Meer informatie over dit dankbare vrijwilligers werk: www.vptz-uden-veghel.nl, info@svptz.nl of 0413 820305 of 0612114606.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant