Jan van Grunsven en Jan Brugmans in actie.
Jan van Grunsven en Jan Brugmans in actie.

Gemeenschapshuis De Brink in Eerde heeft een eigen AED

Gezondheid 333 keer gelezen

EERDE | Alweer de 76ste AED in Veghel. Dit keer prijkend aan het Gemeenschapshuis De Brink in Eerde. De AED, die onafgebroken dag en nacht operationeel is, is gerealiseerd dankzij de financiële ondersteuning van de Eerdse Ondernemers Vereniging die voor tien jaar het sponsorschap op zich heeft genomen samen met de Gemeente Veghel (50 procent cofinancieringsregeling).

Alleen met reanimatie is de overlevingskans slechts 10 tot 15 procent, terwijl die met inzet van een AED binnen zes minuten, stijgt naar 70 procent. Daarbij is het heel belangrijk dat er voldoende burgerhulpverleners zijn opgeleid én zich hebben aangemeld bij www.hartslagnu.nl, zodat deze de hulpverleners in de directe omgeving van het slachtoffer gericht kan oproepen en daarmee snelle hulpverlening mogelijk maakt. Ook alle AED's die in beheer zijn bij Veghel HartSave zijn aangemeld bij HartSlagNu. Bovendien zijn ze opgenomen in de APP AED4.EU.

Controleren
Op de foto zijn Jan van Grunsven en Jan Brugmans in actie, vrijwilligers van de Logistieke Groep. Alle AED's worden door deze groep geïnstalleerd en periodiek geïnspecteerd. Gemiddeld 250 keer per jaar zijn de zeven vrijwilligers van deze groep op weg om de AED's operationeel te houden. Naast het installeren vervangen ze elke twee jaar de accu's en elektrodes van de AED's, voeren ze drie keer per jaar een inspectie uit, controleren ze de AED's die door HartSlagNu zijn opgeroepen of ingezet en herstellen ze kleine defecten en vernielingen. Voor meer informatie neem contact op met info@veghelhartsave.nl of 06-231948129.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant