Het Anker is inmiddels gesloopt. Hier komen zes woningen (Foto: Peter Kuijpers).
Het Anker is inmiddels gesloopt. Hier komen zes woningen (Foto: Peter Kuijpers).

Veghel aan de slag met sociale huurwoningen

Wonen 284 keer gelezen

VEGHEL | Er komt ruimte voor in het totaal 68 sociale huurwoningen op vijf locaties in Veghel. Dat heeft het college van B en W besloten. Dit als onderdeel van de ambitie om in Veghel versneld 350 sociale huurwoningen te bouwen.

De gemeente Veghel heeft samen met Area de ambitie om tot 2020 350 sociale huurwoningen te realiseren. Dit omdat de groep woningzoekenden groeit en omdat er extra statushouders moeten worden gehuisvest. "Er is steeds meer behoefte aan sociale huurwoningen. Daarom willen wij snel aan de slag. Vandaar dat we ook gekeken hebben naar locaties in de kern van Veghel waar we op korte termijn woningen kunnen realiseren. Dit naast lopende projecten als Veghels Buiten en Dorsveld", aldus wethouder Jan Goijaarts.

Locaties
De locaties die het college voor ogen heeft, zijn de voormalige basisschoollocaties ´t Anker aan de Evertsenstraat (6 woningen), de Vijfmaster aan de Jan van Galenstraat (28 woningen) en de Franciscusschool aan de Groen van Prinstererlaan (12 woningen).
Daarnaast zijn het voormalige LTS-terrein (vooralsnog 16 woningen) en de stadshobbywerkplaats aan de Parallelweg-Zuid (vooralsnog 14 woningen waarvan 8 in de vrije sector) in beeld.

Informatiebijeenkomsten
Omdat de locaties in bestaande woonwijken liggen, wordt zoveel mogelijk in een groene setting gebouwd. De wijkraden en direct omwonenden zijn over de plannen van het college geïnformeerd. De gemeenteraad geeft op 22 september definitief groen licht.
De RvC (raad van commissarissen) van Area neemt begin september een finaal besluit. Als de plannen definitief zijn, volgen informatiebijeenkomsten voor direct omwonenden.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant