Vreugde om een treffer van Alexander Mols (Foto's Peter Kuijpers)
Vreugde om een treffer van Alexander Mols (Foto's Peter Kuijpers)
+audio

Blauw Geel'38 naar kwakkelend EHC in Hoensbroek

Voetbal 150 keer gelezen

VEGHEL – Blauw Geel'38 vertrekt zondag vol zelfvertrouwen naar EHC in Hoensbroek. Met zeven punten uit drie wedstrijden hoor je maar weinig betrokkenen klagen. Vooral de wedstrijd van afgelopen zondag werd overladen met superlatieven, het goede gevoel is daar. EHC acteert de rol van Blauw Geel'38 vorig seizoen met nul uit drie. Een makkie? Ieder die ooit tegen een bal heeft getrapt (of er zelfs maar een in de familie heeft)  weet wel beter.

Door: Peter Kuijpers

Onder de Veghelse supportersschare heerst op dit moment een gepaste euforie. De ploeg van trainer Niels van Casteren draait als een tierelier. Met zeven punten, wat er eigenlijk negen hadden moeten zijn, sluiten de Veghelaren keurig aan bij de koplopers DHC en Nuenen die beiden nog zonder puntverlies zijn. Vooral Nuenen verrast aangenaam ondanks het verlies van enkele kartrekkers. Coach Michael van den Dungen heeft in Nuenen toch een leuke groep bijeen gekregen. Sander Egmond kwam onder anderen van Nuenen naar Veghel. De 'box to box' speler verzet veel arbeid en laat dat zien via gedegen voetbal en is niet vies van scoren.



Niels van Casteren (midden) in gesprek met assistent Lodewijk van Helvoirt. Rechts Patrick Cissen.

Spin
Het vergelijk maken met vorig seizoen gaat wel eens manko. Trainer Niels van Casteren heeft in vergelijk met Erwin van Breugel vorig seizoen veel meer kwaliteit in zijn team. Waar vorig seizoen de gescoute Rudy Pelhan zijn rol als beoogde aanvalsleider niet waar kon maken, staat er nu wat anders aan de aftrap. Stijn de Looijer was vaak geblesseerd en verloor Van Breugel al vroeg in het seizoen Sofian El Kaddouri die de vacante rechtsback plaats in moest gaan vullen. Van Breugel was aanvallend vaak overgeleverd aan de grillen van Brian Peters en Danny Verbakel. Peters overigens die zondag na vijf wedstrijden zijn eerste kwartiertje mocht maken bij TEC. Aanvallend staat er nu wel degelijk wat anders. Alexander Mols, Joey Hellstern en Sander Egmond zijn regelrechte versterkingen. Wie bovendien Emiel van der Sanden zag invallen zondag kan zich afvragen hoelang Van Casteren nog om hem heen kan. De 3-0 die hij maakte was zijn persoonlijke antwoord. Hetzelfde gold voor Mustafa Guler, tegen Groene Ster wissel, die als door een spin gebeten veel arbeid en goed voetbal liet zien.  

Weeldeprobleem
Achterin is de concurrentie groot. Doelman Brahim Zaari is een klasbak en houdt voorlopig de jonge Michael Merks wel op de bank. Centraal staat het duo Desley Schilders en Martijn van Loon als een huis. Met één treffer tegen(afstandsschot tegen O.S.S.'20) ziet er dat solide uit. Eigen talent Schilders die van Van Casteren alle vertrouwen krijgt aangereikt  en dat met beiden handen aanpakt. Het uitvallen van Martijn van Loon zondag  werd door naamgenoot Erik van Loon probleemloos ingevuld. Centrale verdediger Mark Westerlaken is nog niet fit en lost wellicht ongewild een opdoemend weeldeprobleem op. Het draait lekker en toch moet Van Casteren wekelijks spelers teleurstellen. Een mindere taak voor een trainer in een gesmeerd lopend team. Van Casteren: "Dat klopt. Het is nooit prettig als je als trainer dat moet vertellen. Ik prijs me gelukkig dat dit zeer professioneel wordt opgenomen in de groep. Dat is ook de kracht van je team. Vergeet niet dat het dit seizoen dertig wedstrijden zijn exclusief de bekercompetitie, we hebben alle mensen hard nodig."



Sander Egmond (R) voorbij aan Jarreau Manuwhwa van Vlissingen (Foto's Peter Kuijpers)

Winnen
Elke trainer die nieuw bij een club komt stuit op dingen die hij wil veranderen. Bert Ruijsch ervoer dat bij UDI'19 en ook Dennis Dekkers bij Gemert pakt zaken en bijzaken anders aan. Daar blijft Van Casteren niet in achter. Het zijn slechts komma's in de te plannen succes story, maar volledig te billeken. Zondag gaat de reis naar Hoensbroek. Op het dak van de voormalige staatsmijn Emma waar het 'Glückauf' al jaren niet meer klinkt gaan de Veghelaren voor derde zege in deze nog jonge competitie.  Wat is er toch met EHC aan de hand? Vorig seizoen nog als gedeeld tweede eindigend samen met O.S.S.'20 en beiden staan nog op respectievelijk nul en één puntje!  Niels van Casteren: "Ik geloof dat EHC wat blessures heeft. Vernam zelfs dat ze afgelopen zondag vier basisspelers aan de kant moesten laten. Ik verwacht op basis van vorig seizoen een goede ploeg die het ons lastig kunnen maken. We gaan er alles aan doen om daar te winnen."

Interview met Niels van Casteren voor SkyLine RTV:

Beluister hier het fragment

Programma Hoofdklasse B:
-EHC/Heuts-Blauw Geel'38
-Gestel-RKAVV
-DESO-DOSKO
-Chevremont-IFC
-Vlissingen-Groene Ster
-Quick-OSS'20
-DHC-Gemert
-Halsteren-Nuenen

Stand Hoofdklasse B:
1-Nuenen-3-9
2-DHC-3-9
3-Halsteren-3-7
4-Blauw Geel -3-7
5-Gestel-3-6
6-Vlissingen-3-6
7-Gemert-3-5
8-IFC-3-4
9-Quick-3-4
10-DOSKO-3-3
11-Chévremont-3-3
12-DESO-3-2
13-O.S.S.'20-3-1
14-RKAVV-3-1
15-EHC-3-0
16-Groene Ster-3-0

Afbeelding
Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant