Afbeelding

Gemeente en Area willen pilot met kamergewijze verhuur in schoolwoningen

Wonen 367 keer gelezen

VEGHEl | De gemeente Veghel en Area willen een pilot starten met de kamergewijze verhuur van woningen. Het Veghelse college van B en W wil hiertoe de voormalige schoolwoningen aan de Kolonel Johnsonstraat 6 en 8 verkopen aan Area. "Een mooie kans voor Veghel. Hiermee verbreden we ons woningaanbod", aldus wethouder Jan Goijaarts.

De bedoeling is dat in het pand aan de Kolonel Johnsonstraat ruimte wordt gemaakt voor 12 (2 x 6) kamerbewoners. Het gaat om een mix van Veghelse woningzoekenden en statushouders. Zij kunnen gebruik maken van gezamenlijke voorzieningen zoals sanitair, keuken en verblijfsruimte. De gemeenteraad moet nog akkoord gaan en beslist op 22 september over de plannen. Wethouder Goijaarts: "In Veghel bestaat kamergewijze verhuur via Area nog niet. Ik denk dat het goed is dat wij aan de slag gaan met deze vorm van verhuur. De behoefte aan sociale huurwoningen is groot. Kamergewijze verhuur is een prima aanvulling."

Ideale manier
Enkele van de beoogde statushouders wonen op dit moment al in Veghel, onder de hoede van Oosterpoort. Op het moment dat zij 18 worden, maken zij een volgende stap. Volgens Nidos, die de voogdij heeft over de statushouders, is 'op kamers gaan' samen met Veghelse woningzoekenden een ideale manier. Area heeft met Vluchtelingenwerk, Ons Welzijn en de gemeente goede afspraken gemaakt over de begeleiding van de statushouders. Naar verwachting kunnen de eerste kamers op zijn vroegst in november bewoond gaan worden. Het pand aan de Kolonel Johnsonstraat moet eerst verbouwd worden. Omwonenden en belanghebbenden zijn geïnformeerd over de plannen. Zij zijn uitgenodigd voor een inloopavond.

Woningzoekenden die geïnteresseerd zijn in het huren van een kamer aan de Kolonel Johnsonstraat 6 of 8, kunnen zich melden via info@areawonen.nl.

Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant