Het complex bestaat uit 79 eengezinswoningen van het bouwjaar 1958.
Het complex bestaat uit 79 eengezinswoningen van het bouwjaar 1958.

Comfortabele en betaalbare woningen

Wonen 272 keer gelezen

VEGHEL | In de Bloemenwijk in Veghel is Area in samenwerking met aannemer KnaapenGroep gestart met de verbetering van 79 woningen. De woningen worden grootschalig aangepakt en getransformeerd naar energiezuinige woningen. Het resultaat is een comfortabele en betaalbare woning.

Het complex bestaat uit 79 eengezinswoningen van het bouwjaar 1958. Als eerste zijn vier woningen aan de Riddersporenstraat aangepakt. Deze vier-onder-één-kap-woningen staan op een prachtige locatie in de Bloemenwijk. De woningen vertonen technische gebreken, zijn niet goed geïsoleerd en er zijn tocht- en vochtproblemen. Ook de woonomgeving, met name de achterpaden, wordt verbeterd. Nu zijn brandgangen onverlicht en de schuttingen zijn in minder goede staat. Dit geeft een onveilig gevoel en verwaarloosde indruk. Het doel voor Area is om huurders een comfortabele, veilige en betaalbare woning aan te bieden.

Renoveren
De woningen worden aan de buitenkant voorzien van een nieuwe schil (gevel en dak) waardoor een hogere isolatiewaarde kan worden behaald dan bij een gewone renovatie. Door het toepassen van duurzame materialen en voorbereidingen te treffen voor toekomstige installaties wordt de levensduur van de woningen met 40 jaar verlengd.

Project
De woningen worden voorzien van een nieuwe luchtdichte schil. Dit zorgt ervoor dat het wooncomfort en het binnenklimaat verbetert. Het binnenklimaat verbetert doordat de binnentemperatuur constanter blijft en tocht voorkomen wordt. Daarnaast neemt ook de luchtkwaliteit in de woningen toe door de toepassing van een zelfregulerend ventilatiesysteem.
Er worden nieuwe kunststof kozijnen geplaatst met HR++ beglazing. De nieuwe geïsoleerde stalen dakplaten worden voorzien van zonnepanelen.
Area investeert en in ruil krijgen de bewoners een huurverhoging. Daar tegenover staat dat bewoners gaan besparen op de energierekening. Een besparing die aanzienlijk hoger is dan de huurverhoging.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant