Mooi bedrag voor het KWF na collecte in Veghel

Gezondheid 413 keer gelezen

VEGHEL | De collecte voor KWF Kankerbestrijding in Veghel heeft maar liefst € 17.391,44 opgebracht. Dankzij deze vrijgevigheid kan KWF investeren in nieuwe doorbraken in kankeronderzoek, zodat de dag steeds dichterbij komt dat niemand meer hoeft te sterven aan kanker.

Dankzij doorbraken in kankeronderzoek overleven patiënten nu bepaalde soorten kanker waar ze vroeger aan zouden zijn gestorven. Sinds de oprichting van KWF in 1949 is het percentage patiënten dat vijf jaar na hun diagnose nog in leven is, gestegen van 25 procent naar 62 procent.
Voorzitter van de Veghelse afdeling van het KWF Jeroen Melief zet zich al jaren in voor het goede doel. "Collecteren wordt jaar na jaar lastiger", zegt Jeroen. "Steeds minder inwoners doen nog open voor de zoveelste reguliere collecte en ook het mooie weer van de afgelopen weken zorgde voor veel gesloten deuren. Des te meer heb ik bewondering voor alle vrijwilligers die toch maar weer een schitterend bedrag hebben opgehaald. Ondanks dat een lager bedrag is opgehaald dan vorig jaar, zijn er ook lichtpunten. Zo hebben de kerkdorpen rondom Veghel, die inmiddels zijn aangesloten bij een Goede Doelen Week flink geplust. Dat is de nieuwe manier van collecteren. Slechts één keer per jaar langs de deuren gaan voor een breed scala aan fondsen. Dat is dus de toekomst, ook voor Veghel." De collectant gemist en alsnog een bijdrage doen? Sms gift naar 4333 en doneer eenmalig drie euro of doneer online via www.kwf.nl.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant