Jan-Pieter van den Hurk: 'De onduidelijkheid en onzekerheid is afgenomen' (Foto: Margot van Kleef).
Jan-Pieter van den Hurk: 'De onduidelijkheid en onzekerheid is afgenomen' (Foto: Margot van Kleef).

'Dit is het moment om een huis te kopen'

Wonen 548 keer gelezen

VEGHEL | Het Kadaster heeft in augustus ruim een kwart meer verkochte woningen geregistreerd. Het ging vorige maand om 19.975 verkochte woningen, tegen 15.863 een jaar eerder, blijkt maandag uit gegevens van het Kadaster. Dat komt neer op een toename van 25,9 procent. In vergelijking met juli ging het om een stijging van 1,3 procent. Ook in Veghel gaat het goed met de verkoop van woningen. "Dit is het moment om te kopen", aldus Jan-Pieter van den Hurk van Raadhage Makelaardij.

De inhaalslag die de woningmarkt heeft gemaakt heeft verschillende oorzaken. "De huurprijzen zijn hoog en blijven maar stijgen. Dat schrikt mensen af om te huren. De huizenprijzen daarentegen zijn laag. Mensen willen graag zelfstandig gaan wonen." Het kopen van een huis is vaak de grootste uitgave in je leven. "Dit is het moment om in te stappen, want ook de hypotheekrente is historisch laag", vertelt Jan-Pieter. Bij Raadhage merken ze dat het beter gaat. "De consument heeft vertrouwen en dat zien we terug. Er worden meer huizen verkocht. De vooruitzichten van de economie zijn goed. De onduidelijkheid en onzekerheid is afgenomen, want mensen raken hun huis ook makkelijker kwijt. Goed nieuws dus."

Kentering
Voorheen duurde het langer voordat mensen de beslissing namen om daadwerkelijk over te gaan tot de koop van een huis. Ook daarin ziet Jan-Pieter een kentering. "Er wordt sneller gehandeld. Consumenten gaan vlugger over tot de koop van een woning. Ook daarin speelt het vertrouwen een belangrijke rol. Enkele jaren terug was het risico groter en dus werd er lang getwijfeld en ook vaker afgezien van de koop. Dat is voorbij. Het gaat hartstikke goed met de verkoop van huizen en geïnteresseerden moeten attent blijven, want voordat je het weet is het huis weg."
Het aanbod van Raadhage Makelaardij is zeer gevarieerd. "De koop van huizen in het goedkope segment tot aan de tweeënhalve ton gaat goed en de bedenktijd is dus veel korter. Enkele jaren geleden was de doorstroom minder. Huizen boven de tweeënhalve ton werden minder goed verkocht. Dat is ook veranderd. Die doorstroom gaat nu veel beter."

Realistische prijzen
"De prijzen zijn nu prima. Hoe zich dat verder gaat ontwikkelen durf ik niet te zeggen. De hypotheekrente gaat een keer stijgen en dan is het afwachten hoe de markt daarop reageert." De moderne of onlangs gerenoveerde woningen zijn erg in trek. "Dit is financieel overzichtelijk en je kunt direct verhuizen zonder verbouwing of opknapbeurt. Ideaal voor starters."
Raadhage verkoopt al jaren de meeste woningen van de Veghelse makelaars. Ze begeleiden potentiële kopers tijdens de onderhandeling en bij het zoeken naar een notaris. "Wij zorgen ervoor dat mensen geen kat in de zak kopen. We denken mee, onderhandelen en zorgen ervoor dat alles goed verloopt."

Ook voor bedrijfspanden kan men bij Raadhage terecht. Op de site www.raadhage.nl staat het volledige aanbod.
Het Veghelse makelaarskantoor heeft tevens een gloednieuwe app gelanceerd. Gratis te downloaden in de appstore.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant