Logo kliknieuws.nl/stadskrantveghel
Foto: Peter Kuijpers en Aard van Hoof
+video

Prins Ronald d’n Urste regeert over de Reigers

  •   keer gelezen   Carnaval

ZIJTAART | In een bomvolle gymzaal van het Dorpshuis in Zijtaart is vrijdagavond Ronald van Eert onthuld als Prins Ronald d'n Urste van De Reigers. Mark van de Ven is zijn Adjudant.

Prins Ronald d'n Urste is 28 jaar en werkzaam als werkvoorbereider en tekenaar bij installatiebedrijf Voss in Sint-Oedenrode. Ronald is woonachtig op de Bresser in Zijtaart.
Zijn grote hobby is voetbal en hij speelt als verdediger in het eerste van VOW. Hij is verder trainer/coach jongens onder 19. Tevens is de prins actief binnen de organisatie van diverse toernooien en clubactiviteiten bij VOW.
Samen met zijn vriendengroep De Dupkes bouwt Ronald al jaren de mooiste Carnavalswagens. Ze hebben daarmee al talloze prijzen in de wacht gesleept.
Ilse Tielemans is de vriendin van Ronald en afkomstig uit het Zandhazenrijk (Boerdonk). Ilse is 24 jaar oud en volgt een opleiding Pedagogisch Management Kinderopvang aan de Fontys Hogeschool in 's-Hertogenbosch.

Mark van de Ven
Adjudant van de Prins is Mark van de Ven (34). Mark runt zijn eigen schildersbedrijf in Zijtaart en kent de klappen van de zweep. Hij was al eens Prins in 2015. Samen met zijn vrouw Ingrid hebben ze een dochter Liz. Het motto in Zijtaart tijdens carnaval is: 'D'r bij zen is mee make!' Op zondag 26 november is er gelegenheid om Prins Ronald d'n Urste, Adjudant Mark en de dames Ilse en Ingrid te feliciteren op een receptie. De receptie is in het Dorpshuis in Zijtaart van 10.44 uur tot 16.33 uur.

Het was een leuke maar rumoerige avond in het Zijtaartse dorpshuis. Tonprater Rob Verschuren moest om half negen al in de ton. De bijkans amusante kletser uit Veghel kwam amper boven het rumoer uit en hield er na een kwartiertje mee op. Neemt niet weg dat de onthullingsavond leuk en vlotjes verliep. De immer aandoenlijke jonge dansmariekes stelen velen harten ,maar de wat ouderen kunnen zich met iedereen meten. Daar zijn de Reigers sterk in en het prima kader laat zich gelden.

Roel Maas en Twan Egelmeers deden hun intrede bij de Raad van Elf en de loterij maakte weer vele Zijtaarders blij. Het afscheid van Prins Teun en Adjudant Alco was leuk en uiteindelijk werden de twee oud heersers via knetterende brommers van het toneel afgereden. Een grote slagwerkgroep was de vooraankondiging van de onthulling . Uiteindelijk kwamen Ronald van Eert en Mark van de Ven gewoon via de oprit het toneel op wandelen. Hierbij haperde de DJ even, maar de kwaliteitsband De Boemelaars lost alles op. Het feest barstte los tot in de vroege uurtjes.

Meer berichten