Afbeelding
Foto: Ad van Dooren
+ Route

Jeugd- en Grote Optocht in Kuussegat

Carnaval 3.307 keer gelezen

VEGHEL | Carnaval staat voor de deur. Hieronder een overzichtje van de Jeugd- en Grote Optocht in Kuussegat op zaterdag 10 en zondag 11 februari. 


Jeugdoptocht
De Jeugdoptocht start op zaterdag 10 februari met maar liefst 10 scholen en 900 deelnemers om 13.30 uur vanaf het Stadhuisplein. De route loopt via de Meijerijstraat, de Molenstraat en de Deken van Miertstraat en eindigt voor de Sint Lambertuskerk. Jeugdprins Rik d'n Urste voert de stoet aan en neemt aan het einde het defilé af.
Na afloop vindt, rond de klok van 17.00 uur, de prijsuitreiking plaats in Keizersdrôme aan de Markt. De prijswinnaars ontvangen Kuuskes die speciaal voor deze Jeugdoptocht worden gegoten. Het publiek langs de route kan met de optochtflyers zijn stem uitbrengen voor de publieksprijs.


Grote Optocht
De Grote Optocht vertrekt op zondag 11 februari om 13.30 uur vanaf winkelcentrum De Bunders naar het centrum om te eindigen voor de Sint Lambertuskerk. Deze andere route dan de afgelopen jaren is een gevolg van de werkzaamheden aan de Markt. Prins Jess d'n Urste gaat voorop in een stoet met meer dan 10 wagens en ruim 1200 deelnemers.
Rond 17.00 uur reikt de Prins de prijzen uit in Keizersdrôme. Er zijn prijzen te verdienen in de categorie 'wagens' en de categorie 'loopgroepen/individuen'. Beide categorieën hebben ook een publieksprijs: publiek kan met de optochtflyer stemmen.

Afbeelding
Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant