Marc Tooten
Marc Tooten

'Je probeert steeds te sleutelen aan de dynamiek'

Carnaval 1.253 keer gelezen

VEGHEL | Voor Marc Tooten worden het zijn derde Hofzittingen als technische man. Met zijn artistieke talenten én zijn ervaring in het realiseren van grote producties is hij van grote waarde. "De grootste verandering zit hem dit jaar in de programmering van de Hofzittingen", verklapt Marc.

Door: Ties van Dooren.

De zaalindeling ging een aantal jaar geleden op de schop. In plaats van een verticale zaalindeling werd er gekozen voor een horizontale indeling. Een schot in de roos. "Als je vroeger achter in de zaal zat dan zat je 50 meter van het podium af. Nu nog maar maximaal 25 meter. Ik vind het een flinke verbetering en vanuit het publiek zijn de reacties positief. Het zicht op het podium is met deze opzet beter", zegt Marc. Dit jaar zijn er geen grote veranderingen qua zaalindeling. "De prins verschuift een klein beetje. Verder moeten we enkele aanpassingen doen door de komst van De Blauwe Kei, maar dat komt wel goed", belooft Marc.

De grootste verandering zit hem dit jaar in de programmering. Marc: "Je probeert steeds te sleutelen aan de dynamiek van de avonden. Dit jaar staat het afscheid van de huidige prins gepland op de eerste avond (donderdag 8 november). Op vrijdag wordt de nieuwe prins onthuld. Het publiek is dan wat onrustig, omdat de prinsonthulling toch wel het hoogtepunt van de Hofzittingen is. Daarom doen we dit nu meteen in het begin van de avond. Het tempo en de afwisseling van de avonden moet ook in orde zijn. Daar besteden we veel aandacht aan."
Van een routineklusje is geen sprake. "Absoluut niet. Het blijft gaaf en spannend. Als jullie mij op de avond niet zien dan gaat het goed. Ik word opgetrommeld als het anders loopt dan gepland. Bijvoorbeeld als een optreden uitloopt. Ik zorg er dan mede voor dat alles 'gewoon' door blijft gaan", besluit Marc.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant