Dit gezellige viertal gaan er een mooie carnaval van maken. Van links naar rechts: Jan, Margriet, Clementine en Mari.
Dit gezellige viertal gaan er een mooie carnaval van maken. Van links naar rechts: Jan, Margriet, Clementine en Mari.

Jan en Margriet zijn het nieuwe Boerenbruidspaar

Carnaval 3.041 keer gelezen

VEGHEL | Tijdens de eerste Hofzittingsavond van CV de Kuussegatters op donderdag 8 november zijn Jan en Margriet van der Linden onthuld als het nieuwe Boerenbruidspaar. Mari en Clementine de Koning zijn hun getuigen.

Jan en Margriet van der Linden zijn dus het Boerenbruidspaar van dit carnavalsjaar. Jan is de zoon van loonwerker Toon en Marie van der Linden-Vissers. Als echte Veghelaar is hij getrouwd met Margriet Raaijmakers, die als dochter van een loonwerker is geboren en getogen in Heikrikkeldorp (Mariaheide). Het boerenleven neemt bij hen een belangrijke plaats in.

Koetjes
Margriet is een fanatiek sportster en geniet van de vele sociale contacten. Jan houdt vooral van alles wat voortbewogen wordt met een verbrandingsmotor en specifiek de motorsport. Hij is enorm trots op zijn koetjes. Samen hebben ze een zoon, Tom, die graag een balletje trapt bij Blauw Geel. Hij brengt menig uur door in de kantine om over voetbalzaken te praten en te genieten van een biertje met zijn vrienden. 

Groene stroom
Jan, Margriet en Tom werken met zijn drieën in hun zaak die bestaat uit handel en transport in organische restproducten uit de food- en feed-industrie. Kortom: wat Bob Hutten niet meer kan gebruiken is bij hen welkom voor onder andere de opwekking van groene stroom.

Getuigen
Mari en Clementine de Koning zijn de getuigen van Jan en Margriet. Zij wonen aan het Moerven, hebben drie kinderen en twee kleinkinderen. Inmiddels zijn ze al 41 jaar gelukkig getrouwd.
Mari en Clementine hebben als hobby's wandelen, fietsen, fitnessen en op vakantie gaan naar hun appartement in Spanje. Daarnaast genieten ze natuurlijk van de aanwezigheid van hun kleinkinderen.

Steenhandel
Mari is als een echte Heikrikkel geboren en opgegroeid in Mariaheide. Jarenlang was hij werkzaam in de bouwmateriaalhandel. Later is hij als zelfstandig ondernemer een steenhandel begonnen met een showroom in Erp. Inmiddels is Mari aan het afbouwen om samen met Clementine van hun vrije tijd te kunnen genieten.
Clementine is een echte Kuus: geboren en getogen in Veghel. 1 november is Clementine met vervoegd pensioen gegaan. Daarvoor was ze werkzaam op de Taalvijver, een schakelklas voor kinderen die nog geen Nederlands spreken.

Boerenbruiloft
Op carnavalsdinsdag 5 maart 2019 worden Jan en Margriet in de onecht verbonden. Vanaf 9.45 uur is iedereen van harte welkom in het Het Raadhuis op de Markt in Veghel. Om 10.30 uur vertrekken ze samen met het Jeugdboerenbruidspaar en getuigen in optocht naar de feestzaal. Iedereen is welkom om dit mee te maken.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant