Logo kliknieuws.nl/stadskrantveghel
Prins Ton en Adjudant Gerard.
Prins Ton en Adjudant Gerard.

Prins Ton d'n Twidde regeert over de Reigers

  •   keer gelezen   Carnaval

ZIJTAART | In een bomvolle gymzaal van het Dorpshuis in Zijtaart is vrijdagavond Ton van den Tillart onthuld als Prins Ton d'n Twidde van de Reigers. Gerard Hooijmans is zijn adjudant.

Prins Ton d'n Twidde is 41 jaar en is werkzaam als kwaliteitscontroleur AGF op het distributiecentrum van Jumbo Supermarkten in Veghel. Ton woont samen met zijn vriendin Claudy op de Keslaerstraat in Zijtaart. Zijn grote hobby is vogels kijken en alles wat daarmee te maken heeft. Hij zit in verschillende werkgroepen van de vogelwacht Uden en is voorzitter van de jeugdnatuurvereniging in Zijtaart. Verder is de Prins ook leiding bij Jong Nederland Zijtaart, waar hij elk jaar graag het Ardennenkamp mee organiseert. Op sportief gebied is hij graag te vinden op de survivalbaan in Nijnsel.

Kneup
Samen met hun vriendenclub Kneup bouwen Ton en Gerard al meer dan 25 jaar de mooiste carnavalswagens. Ze hebben daarmee al talloze prijzen in de wacht gesleept.
Claudy de Koning is de vriendin van Ton en afkomstig uit Papgat (Sint-Oedenrode). Claudy is 39 jaar en werkt als hr-manager bij Tzorg, een thuiszorgorganisatie in Uden.

Gerard Hooijmans
Adjudant van de Prins is Gerard Hooijmans (38). Gerard is registeraccountant en mede-eigenaar van Biemans Accountants en Adviseurs in Erp. Gerard kent de klappen van de zweep. Hij was al eens Prins in 2006 en Adjudant in 2008. Samen met zijn vrouw Anne hebben ze een zoon Loek en een dochter Elze.

Motto
Het motto in Zijtaart tijdens deze carnaval is: 'Kneup ut in oew orre, gefist zal d'r worre!'

Meer berichten