Het koor krijgt de naam 'De Kuusseloeiers'.
Het koor krijgt de naam 'De Kuusseloeiers'.

Zangliefhebbers voor 'De Kuusseloeiers' gezocht

Carnaval 456 keer gelezen

VEGHEL | De Carnavalsmis-commissie van CV de Kuussegatters heeft het plan opgepakt een gelegenheidskoor op te richten als ondersteuning van de traditionele mis. Deze vindt op zondag 3 maart 2019 om 10.00 uur plaats in de Sint Lambertuskerk te Veghel.

Dit jaar is er voor 30e keer voorafgaand aan de grote optocht in Veghel een Carnavalsmis. In de voorgaande edities hebben diverse orkesten deze vieringen muzikaal begeleidt: de laatste jaren doet muziekvereniging Frisselstein dit.

De commissie, bestaande uit Karin Kuijpers, Bart Lammers en Marc Tooten, wil dit jaar een gelegenheidskoor oprichten: ''Zo willen we graag nog meer mensen op een actieve manier bij deze Carnavalsmis te betrekken. Het koor krijgt de naam 'De Kuusseloeiers' en het ondersteunt de mis samen met het orkest en eventuele solozangers en zangeressen. De repetitor voor de aankomende repetities is Katja Brooijmans uit Dinther. Nu zijn we op zoek naar zangers en zangeressen die graag in dit koor willen meezingen.''

Wat wordt er van de deelnemers verwacht?
Deelname aan dit koor is ieder jaar tijdelijk. Na afloop van de Carnavalsmis wordt het koor ontbonden. Na het kiezen van de nieuwe prins van het volgende jaar wordt het weer opnieuw samengesteld. Uiteraard wordt verwacht dat je op carnavalszondag voor de mis beschikbaar bent en dat je redelijk bij stem bent. Voorafgaand aan de mis zijn er drie tot vier zangrepetities om de liederen in te studeren. Daarnaast zijn er twee gezamenlijke repetities met het orkest. De repetities zijn in Veghel en worden in overleg bekend gemaakt. Deelname is vrijwillig maar niet vrijblijvend.

Niveau
Als je redelijkerwijs kunt zingen en toon kunt houden, kun je je aanmelden. De zangpartijen zijn niet van een dermate hoog niveau dat veel ervaring vereist is. Het koor zingt 2 of 3 stemmige partijen. Je hoeft niet vanuit de CV de Kuussegatters te komen: iedereen is dus welkom.

Informatie
Heb je interesse om dit jaar deel te nemen aan 'De Kuusseloeiers'? Haawt oe eige dan nie in en meld je aan via miscommissie@kuussegatters.nl. Aanmelden kan tot half december, dan gaan de voorbereidingen van start en worden de repetities gepland.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant