De Markt in Veghel is dit jaar, in tegenstelling tot vorig jaar, weer beschikbaar.
De Markt in Veghel is dit jaar, in tegenstelling tot vorig jaar, weer beschikbaar.

Route carnavalsoptocht: 'Net even iets anders'

Carnaval 2.837 keer gelezen

VEGHEL | Begin maart barst carnaval weer los. Dan trekken ook de carnavalsoptochten weer door Veghel. Het publiek kan langs de route genieten van de grootste optochten in de regio. Om deel te nemen organiseert Carnavalsvereniging de Kuussegatters de centrale inschrijving op zondag 17 februari van 14.00 uur tot 17.00 uur in café Fellows & Friends op de Markt in Veghel. De route van de optocht is 'net even iets anders' dan vorig jaar.

Elk jaar verandert er wel iets, dat geldt dit jaar ook voor de route van beide optochten. Vorig jaar was de Markt niet beschikbaar in verband met werkzaamheden. De Veghelse carnavalsvereniging is blij dat de Markt dit jaar weer gewoon toegankelijk is. Daarom kan Jeugdprins Ties d'n Urste het defilé van de Jeugdoptocht op zaterdag 2 maart als vanouds op de Markt afnemen. De rest van de route, die om 13.30 uur start op het Stadhuisplein, blijft onveranderd.
Datzelfde geldt voor de Grote Optocht op zondag 3 maart: ook deze route blijft grotendeels hetzelfde als vorig jaar. Vanaf 13.30 uur start de optocht vanaf winkelcentrum De Bunders. Prins Hannes d'n Derde gaat daarin voorop en bij het eindpunt op de Markt neemt hij het defilé af.

Inschrijving optochten
Om aan één van deze optochten mee te doen moet je je inschrijven. Dat kan op zondag 17 februari van 14.00 uur tot 17.00 uur bij café Fellows & Friends op de Markt in Veghel. Ben je niet in gelegenheid om dan langs te komen, dan kun je via www.kuussegatters.nl het inschrijfformulier downloaden en dit vóór 17 februari inleveren.

Jurering en prijzen
Bij de Jeugdoptocht worden de deelnemers al jarenlang door een deskundige jury beoordeeld. De prijswinnaars kunnen een speciaal voor de optocht gegoten Kuuske winnen. Daarnaast maken de deelnemers ook kans op de publieksprijs.
Bij de Grote Optocht verzorgen de oud-Prinsen de jurering. Winnaars kunnen geldprijzen winnen en verder zijn er publieksprijzen te winnen in de categorie Wagens en de categorie 'Alles wat loopt'. Nieuw dit jaar is dat er minimaal één persoon bij de prijsuitreiking de prijs in ontvangst moet nemen.

Vragen kun je mailen naar de Optochtcommissie: oc.kuussegatters.secr@gmail.com.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant