Logo kliknieuws.nl/stadskrantveghel
Dit is de tent van dit jaar.
Dit is de tent van dit jaar.
Carnaval

'Kra Ka Karnaval zet Erp op zijn kop'

  •   keer gelezen   Carnaval

ERP | Na twee geslaagde edities van Kra Ka Karnaval groeit het carnavalsfestival van Empeldonk door. Op de carnavalsmaandag in Erp wordt door de organisatie bestaande uit de jeugd van Erp en ondersteund door de Uilen van Empeldonk dit gezellige festival op de Bolle Akker georganiseerd. Dit jaar heeft de organisatie een line-up samengesteld met bekende nationale en regionale artiesten die er samen met 1500 bezoekers een feest van gaan maken.

"Dit festival is eigenlijk ontstaan uit de frustratie dat de regels omtrent optochten steeds strenger werden en voor de jeugd van onze leeftijd weinig activiteiten waren in Empeldonk. In plaats van bij de pakken neer te gaan zitten hebben we contact gezocht met de voorzitter van de Uilen: Marijn Pennings. Na een avond brainstormen stonden de plannen vast: de jeugd ging een eigen festival organiseren op de maandag tijdens carnaval", zegt mede-organisator Olivier Christiaans. Hij vervolgt: "Dat er tijdens de eerste editie meteen 500 bezoekers ons feest wisten te vinden, hadden we nooit verwacht. Daarom zijn we van plan om het dit jaar nog grootser, leuker, gezelliger en sfeervoller te maken dan vorig jaar."

Randzaken
De carnavalsgroepen GME en GWE organiseren gezamenlijk het festival, waarbij ze hulp krijgen van de Uilen van Empeldonk. "Dat is eigenlijk het allermooiste van dit festival. Het wordt georganiseerd door de jeugd maar ook de carnavalsvereniging is heel betrokken. Hierdoor kunnen wij ons focussen op de organisatie van het festival en worden randzaken als vergunningen door de vereniging geregeld. Dit is een mooie oplossing in plaats van kritiek te uiten op de logische beslissingen die de afgelopen jaren zijn gemaakt."

Headliners
Olivier vertelt dat de organisatie na de vorige edities veel complimenten en ook tips heeft ontvangen. "Zo kregen we vaak te horen dat het vorig jaar redelijk koud was omdat we een half open tent hadden. Dit jaar hebben we een grotere tent die volledig gesloten is waardoor iedere bezoeker lekker kan genieten van heerlijke hitjes. De headliners van Kra Ka Karnaval zijn: De Lievelings Dj's van je Zusj en De Sjannies. Maar ook lokale talenten krijgen dit jaar een podium om hun kunsten te vertonen."
De organisatie mikt op 1500 bezoekers, de kaartverkoop gaat erg hard maar er zijn nog enkele tickets te koop. Deze kosten 15.70 euro en zijn online verkrijgbaar via de website van Kra Ka Karnval. Het festival is op maandag 4 maart van 16.00 uur tot 23.00 uur.

Meer berichten