Afbeelding

'Wij kunnen eigenlijk alles leveren'

Carnaval 1.677 keer gelezen

VEGHEL | Edwin Pittens is dit jaar tijdens de Hofzittingen weer de dirigent van The Big Bandits. Hij heeft er super veel zin in. "Wij kunnen eigenlijk alles leveren", aldus de muzikaal leider van de drie Hofzittingsavonden.

Binnen de Veghelse carnavalsvereniging wordt The Big Bandits ook wel 'ons superorkest' genoemd. De muzikanten worden dus op waarde geschat.
De meeste tijd is Edwin kwijt met het schrijven van de muziek. De voorbereidingen verlopen goed. "Het op maat schrijven van de muziek kost veel tijd. Op het moment dat de zomervakantie voorbij is, ga ik daarmee aan de slag. De artiesten tijdens Hofzittingen hebben eigenlijk echt een luxepositie. Volgens mij zijn wij de enige in de regio die het zo aanpakken." De hedendaagse muziek nijgt steeds meer naar elektronische muziek. Dat maakt het werk van Edwin lastig. "Je moet alle muziekstijlen omzetten naar onze bigband. Dat is een flinke uitdaging, maar ook leuk om te doen."
Daarnaast worden er verschillende medleys gezongen, onder meer door Jaap van Herwaarden en Jeroen van der Velden en Kouwe Kant. "Dat maakt het nog lastiger. Ik durf best te stellen dat het grootste tijdsbeslag bij mij ligt."
Tijdens de Hofzittingen hebben The Big Bandits een dienende rol. "Absoluut, maar daar is niks mis mee. Al hebben we tijdens deze editie wel een eigen blokje." Toch zitten de muzikanten dit jaar vermoedelijk weer wat meer in het zicht. "De afgelopen jaren zaten we bovenin, maar nu nemen we voor voor het podium plaats. Je hebt toch wat meer contact met het publiek. Ik vind het een goede zet."

De Hofzittingen van CV de Kuussegatters zijn in de Koekbouw op de Noordkade in Veghel. Kaartverkoop via: www.kuussegatters.nl.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant