Afbeelding

'Ik heb Veghel hoog zitten en volgens mij hebben jullie een goed gevoel voor humor'

Carnaval Carnaval 1.760 keer gelezen

VEGHEL | Teun van den Elzen is een veelbelovend stand-up comedian die dit jaar de Comedy Talent Award won. Tijdens de Hofzittingen beklimt hij het podium in de Koekbouw op de Noordkade om het publiek te laten lachen. "Ik ben geen tonproater", vertelt hij.

Een tonproater kruipt vaak in de huid van één typetje. Dat gaat Teun niet doen. "Ik vuur grappen af op het publiek en daar komen wel typetjes in voor, maar niet steeds dezelfde." Inmiddels woont Teun in Amsterdam, maar hij is opgegroeid in Zeeland (Noord-Brabant). "Ik ben zelfs geboren in Veghel", lacht hij. "Het publiek kan dus wel wat grappen over Brabant verwachten en ook Veghel blijft niet onbesproken. Ik wil een aantal Veghelse thema's aanstippen." Teun heeft zelfs al wat research gedaan en laat zich informeren door de Kuussegatters. "Er zijn wel wat zaken waarop ik wil ingaan. Denk aan de Noordkade en het Veghelse centrum." Ook wil de comedian meteen inspelen op de avonden zelf. "Het is niet zo dat ik snel even langskom om iets te vertellen en daarna meteen weer weg ga. Ik ben er de hele avond bij en probeer in te spelen op de actualiteit."

Theo Maassen
Een cabaretier uit Brabant. Dan vallen vaak de namen van Theo Maassen en Hans Teeuwen. Vooral Theo is een inspiratiebron voor Teun. "Ik leer veel van Theo. Hij gebruikt bepaalde technieken op een sublieme manier. Theo is een voorbeeld, maar ook Marc-Marie Huijbregts en Ronald Goedemondt vind ik erg goed. Ik laat me inspireren door alle drie." Teun hoopt tijdens de Hofzittingen de lachers op zijn hand te krijgen. "Ik neem de tijd en begin niet meteen met een rits aan grappen. Denk aan een achtbaan. Je werkt naar het hoogtepunt toe. Ik heb Veghel hoog zitten en volgens mij hebben jullie een goed gevoel voor humor. Ik heb er zin in", besluit Teun.

Voor kaarten check: www.kuussegatters.nl.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant