Logo kliknieuws.nl/stadskrantveghel
Berry Knapen zal de veiling op ludieke wijze openen
Berry Knapen zal de veiling op ludieke wijze openen

25 jaar dienstenveiling CV Reigers en Fanfare Sint Cecilia

  •   keer gelezen   Carnaval

Een mooie samenwerking heet dat dan, de zesde dienstenveiling van Carnavalsvereniging De Reigers en Fanfare Sint Cecilia. Nauw verwant met elkaar omdat uit de Fanfare de carnavals blaaskapel De Boemelaars ooit is ontstaan. Op zondag 17 november is het zover als de zaal van het klooster om 12.30 uur opengaat. Niemand minder dan een van Nederlands bekendste tonpraters: Berry Knapen zal de veiling op de zijn bekende manier opgang slingeren.

Het is door de jaren een traditie geworden om deze veiling om de vijf jaar te organiseren. In de zoektocht naar de oorsprong van deze veiling kwam de huidige commissie uit bij Frans van den Broek. Die wist vervolgens te melden dat hij tijdens een dienstenveiling in Mariahout werd gevraagd een big te sponsoren. Een big die hij zelf weer terugkocht overigens. Onder de indruk van het mooie concept, beter goed gekopieerd dan slecht bedacht, bracht hij zijn ideetjes over naar Zijtaart. Fanfare Sint Cecilia en Carnavalsclub De Reigers konden best een extra centje gebruiken en was de dienstenveiling geboren. Op 20 november 1994 werd in Zijtaart de eerste dienstenveiling gehouden.

Wie biedt meer
Aanstaande zondag is er alweer het vijfde lustrum met een geweldig leuk programma. Het programmaboekje bevat ruim driehonderd diensten. Verkeersschool Weber komt met één uur motorrijles, Cor en Joke van Zutphen  organiseren voor u een kinderfeest. Harry van den Tillart komt acht uur  bij u timmeren. Een ballonvaart een rek met 60 eieren en een kist met zes kilo Elstar appels samen in een kist met zes kilo Conference peren. Een random greep uit het grote aanbod. Om 12.30 uur opent Berry Knapen met een dijk van een buut op de ongetwijfeld spannende middag. 'Wie biedt meer' en het 'eenmaal andermaal' zal welig klinken in het voormalige klooster.

Berry Knapen levert een lach vooraf aan de Dienstenveiling

Meer berichten